Diktatorsønnens superbiler selges

Skattekiste med hyperbiler på auksjon

Med mye hell kan du få dem til meget lav pris.

SUPERBILER SELGES: Lamborghini Veneno, Koenigsegg One:1, McLaren P1 og Bugatti Veyron er blant hyperbilene som nå blir lagt ut for salg. Foto: Bonhams
SUPERBILER SELGES: Lamborghini Veneno, Koenigsegg One:1, McLaren P1 og Bugatti Veyron er blant hyperbilene som nå blir lagt ut for salg. Foto: Bonhams Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

115 millioner kroner (12 millioner euro). Det er hva myndighetene i Sveits kan få ut av den enorme bilsamlingen, med 25 supersjeldne hyperbiler - med enda mer unik historie - om salget går etter planen. Det melder auksjonshuset Bonhams, som i september har fått oppdraget med å stå for salget av bilene.

Her er ikke Porsche 911, Audi RS-et-eller-annet, Mercedes-Benz Gälendewagen, Tesla eller Audi e-tron bra nok. Blant bilmerkene som selges kan vi nevne Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, Lamborhinhi, Maserati, Mercedes-Maybach og ... ok, Porsche.

De 25 bilene representerer en herlig blanding av hyperbiler, luksus-kabrioleter og limousiner. Mer om bilene kan du se, etter å ha lest om bilenes spesielle forhistorie. Hyperbiler er forresten sportsbiler, som rett og slett defineres som enda sprekere enn superbiler ...

TAUET BORT: I november 2016 ble blant annet disse to Ferrariene og ni andre luksus- og sportsbiler fraktet fra flyplassen i Genève, etter korrupsjons-tiltale og beslagleggelse av Teodo Nguema Obiang Mangues eiendeler. Foto: AP
TAUET BORT: I november 2016 ble blant annet disse to Ferrariene og ni andre luksus- og sportsbiler fraktet fra flyplassen i Genève, etter korrupsjons-tiltale og beslagleggelse av Teodo Nguema Obiang Mangues eiendeler. Foto: AP Vis mer

Spesiell historie

Dette er nemlig ikke biler som kommer rett fra fabrikk, eller som en eller annen rik mann har gått lei. For de 25 bilene har tilhørt Teodoro Nguema Obiang Mangue, visepresidenten i Ekvatorial-Guinea og sønn av ... presidenten i Ekvatorial-Guinea, Teodoro Mbasogo, som har regjert i 40 år.

Denne Mangue er kjent for å å leve et luksusliv, på tross av landets fattigdom. I 2017 var Ekvatorial-Guinea på 139. plass (av 186) på FNs HDI-liste (Human Development Index) over verdens beste land å bo, hvor Norge topper.

KORRUPSJONSDØMT: VIsepresident Teodoro Nguema Obiang Mangue. Foto: AFP
KORRUPSJONSDØMT: VIsepresident Teodoro Nguema Obiang Mangue. Foto: AFP Vis mer

I 2016 stopper imidlertid visepresidenten/presidentsønnen investeringene, da han ble anklaget for å betale for luksusen med offentlige penger. I 2017 ble Mangue dømt for korrupsjon og dermed ble både luksusvilla og -biler beslaglagt, ifølge The Guardian.

Foto: AP
Foto: AP Vis mer

Dette er bilene

Selv om auksjonshuset ennå ikke har offentliggjort alle de 25 bilene som skal under hammeren, har har de vist nok til å friste bilinteresserte. Stort sett er har bilene stått ubrukte i en oppvarmet garasje.

DANSK KJÆRESTE: I 2014 ble presidentsønnen fotografert sammen med sin davære kjæreste, Christina D. Mikkelsen, tidligere Frøken Danmark og Miss Bride of the World 2012. Foto: AFP
DANSK KJÆRESTE: I 2014 ble presidentsønnen fotografert sammen med sin davære kjæreste, Christina D. Mikkelsen, tidligere Frøken Danmark og Miss Bride of the World 2012. Foto: AFP Vis mer

Her er de hittil kjente bilene, som blir lagt ut på auksjon i Bonmont Golf & Country Club i Genève 29. september:

Lamborghini Veneno
En av ni roadster-versjoner av den ultimate Lamborghinien, som ble produsert i de italienske fargene rød, grønn og hvit, for å feire selskapets 50-årsjubileum. Denne utgaven har kun kjørt knappe 325 kilometer - med en estimert verdi på 43-50 millioner kroner, ifølge Bonhams.

LAMBORGHINI VENENO: Hyperbilen har bare gått 325 km. Foto: Bonhams
LAMBORGHINI VENENO: Hyperbilen har bare gått 325 km. Foto: Bonhams Vis mer

Ferrari - La Ferrari
Den formel 1 og GT-inspirerte modellen beskrives av Ferrari selv som den mest ambisiøse Ferrarien og den første produksjonsbil som er utstyrt med formel 1-avledet hybridteknologi. Bilen har blitt kjørt knappe 1.000 kilometer - med estimert verdi på 22-24 millioner kroner, ifølge auksjonshuset.

Koenigsegg One:1
Den aller sjeldneste bilen i samlingen, da det kun er produsert seks utgaver av One:1. Den svenske produsenten mener dette er verdens første megabil, med heftige spesifikasjoner og tall. Dette eksemplaret har kun gått 597 kilometer og har en estimert verdi på 15-20 millioner kroner, ifølge Bonhams.

KOENIGSEGG ONE:1: Koenigsegg mener «hyper» ikke er dekkende nok, så de kaller One:1 for en megabil. Foto: Bonhams
KOENIGSEGG ONE:1: Koenigsegg mener «hyper» ikke er dekkende nok, så de kaller One:1 for en megabil. Foto: Bonhams Vis mer

McLaren P1
Én av bare 375 hybrid-supersportsbiler fra den britiske formel 1-bilprodusenten, med bare 1.000 kilometer på telleren. Prisen vil ifølge Bonham ligge rundt 12-15 millioner kroner.

MCLAREN P1: Hyperbilen har en prislapp på godt over 10 millioner kroner. Foto: Bonhams
MCLAREN P1: Hyperbilen har en prislapp på godt over 10 millioner kroner. Foto: Bonhams Vis mer

Aston Martin One 77
Stemplet ut som bil nummer 35 av 77, fra Aston Martin-fabrikken. En såkalt hyperbil bygget av karbonfibre og aluminium en gang mellom 2009 og 2012. Estimert pris? Mellom 11,5 og 15 millioner, ifølge Bonhams.

Bugatti Veyron 16.4
Den franskproduserte superbilen ble lansert i 2005, som en kombinasjon av en heftig løpsbil (1.000 hk og 0-100 km/t på 2,5 sek) med en luksus. Dette Atlantic-blå eksemplaret skal være i meget god stand, selv om den har kjørt lengst av de nevnte bilene - med om lag 5.000 kilometer på labben. Dermed er også forventet pris lav - bare 6 til 8 millioner kroner, ifølge auksjonshuset.

BUGATTI VEYRON 16.4: Den italienske hyperbilen gjør 0 til 100 km/t på 2,5 sekunder. Foto: Bonhams
BUGATTI VEYRON 16.4: Den italienske hyperbilen gjør 0 til 100 km/t på 2,5 sekunder. Foto: Bonhams Vis mer

Kan de gå billig?

Samlingen blir solgt av delstaten Genève i Sveits. Siden bilene blir lagt ut på auksjonen uten minstepris er faktisk sjansen til stede for å gjøre en god deal.

På den annen side er det nok mange med tykke lommebøker som kjenner sin besøkelsestid, så er du ikke mangemillionær ville vi ikke anbefalt deg å ha for stor tro på å få med deg en heftig sportsbil hjem ....

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer