Skepsis i selskapene

De store skadeforsikringsselskapene er lite lystne på å endre dagens betingelser.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi forstår svært godt at det oppleves som bittert at man selv må betale for skader man ikke selv har skyld i. Men skulle vi la skader med ukjent skadevolder være omfattet av forsikringen, ville det oppstå risiko for en voldsom oppblomstring av skader. Dermed kunne premien blitt så kostbar at svært få ville hatt råd til bilforsikring, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef i If Skadeforsikring.

- Legg igjen lapp

Skepsis i selskapene

- Men systemet fungerer jo i Sverige? Og ekspertene vi har snakket med antar at bilforsikringspremien i snitt ikke vil øke med mer enn 100 til 300 kroner.
- Ja. Men vi har ikke verken planer eller ønsker om å innføre bonusfritak for denne typen skader. Vi vil i stedet oppfordre folk til å legge igjen lapp på ruten hvis de påfører andres biler skade, sier Vennesland.

Redd for utnytting

Skepsis i selskapene

Heller ikke Gjensidige Nor Forsikring ivrer etter å endre dagens regler.
- Vi er redd for at en slik ordning ville bli utnyttet av folk som ikke har krav på det og har derfor ikke villet gå inn for en ordning lignende den svenske her i landet, opplyser informasjonssjef Øystein Thoresen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer