Skibokser: Last riktig

Skibokser er praktiske. Med et ekstra bagasjerom på taket er tiden hvor man måtte la noe av bagasjen stå igjen hjemme en saga blott. Men pass på vekten...

Skibokser: Last riktig
Publisert

Det er bare minutter igjen til påsketuren starter, og i gangen står en nærmest ubestigelig haug av bagasje, ski og proviant. Bagasjerommet fylles til bristepunktet, uten at haugen av bagasje ser ut til å minke nevneverdig. Løsningen blir skiboksen, men er nå egentlig det så lurt?

Maksimal taklast

De fleste skibokser er rommelige, og svelger lett unna mye bagasje. Likevel er det sjeldent at man kan fylle skiboksen til bristepunktet. I vognkortet står det nemlig en rubrikk som heter "Maksimal taklast". På de fleste moderne biler varierer vekten taket kan bære mellom 50 og 100 kilo avhengig av biltype. Før du laster skiboksen til bristepunktet må du med andre ord finne ut av hvor mye bagasjen som du skal ha i skiboksen veier. Glem heller ikke å ta med vekten av selve skiboksen i regnestykket.

Pass også på at bilens maksimalt tillatte totalvekt ikke overskrides. Hva den er finner du i vognkortet.

Fest bagasjen

Når du skal laste en skiboks bør du plassere den tyngste bagasjen så langt ned som mulig og i midten av boksen. På den måten får man fordelt vekten jevnest mulig på skistativet som boksen hviler på. Lastesikring må man heller ikke glemme, husk å feste bagasjen skikkelig slik at den ikke ligger og sklir. Pass også på at bagasjen ikke tar imot når du stenger boksen, i verste fall kan presset fra bagasjen bli så stort at ikke låsene greier å holde igjen. Resultatet kan bli at skiboksen åpner seg i fart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer