Skibsplast 555 HT: Ungdommelig Hardtop

Etter at populære Skibsplast 550 gikk ned i dragsuget av båtbransjens mørke epoke i begynnelsen av 90-tallet har 490 HT vært Skibsplasts eneste alternativ i Hardtop-klassen. I år kommer et nytt og større alternativ: 555 HT.

490 HT begynner å eldes. Den gamle tanten har ikke hatt en ansiktsløftning siden den ble lansert i 1983. Tiden var derfor nær overmoden for å lansere en ny, åpen Hardtop.

Romslig

Med sin lengde på 560 cm og bredde på 220 cm er 555 HT atskillig større enn 490 HT. Og det er nettopp rommelighet som er et av 555 HT`s kjennetegn. I følge produsenten var best mulig utnyttelse av hver eneste kvadratcentimeter et poeng under utviklingen av båten. Derfor er 555 HT konstruert med enkelt skrog, uten inner-liner. Dermed kan nesten hele skrogets bredde utnyttes, noe som igjen gir større innvendig volum.

Også ståhøyden er oppsiktsvekkende i 555 HT. Under kalesjen har du hele 185 cm til rådighet.

Allsidig

Skibsplast ønsket med sin nye 555 HT å lage en fleksibel båt. Med mye stuveplass og seks sitteplasser, som lett kan omgjøres til fire køyer, skal båten være godt egnet både til kortere dagsturer og lengre weekend utflukter.

Allikevel, 555 HT er ingen skjærgårdsjeep. Med sin manglende inner-liner og kabinens putesett er dette ikke en båt man bare forlater rett etter at den er fortøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer