Skift tennplugger selv:Full tenning

Emil i Lønneberget har aldri hatt noe problem med å få faderen sin til å tenne på alle pluggene. Men av og til kan du få problemer med å overtale bilen din til å gjøre det samme. Tennpluggene blir slitne over tid, og må erstattes med en ny og friskere generasjon.

Du behøver ikke skifte alle fire pluggene selv om en er slitt.
Du behøver ikke skifte alle fire pluggene selv om en er slitt. Vis mer
Publisert

Hvis tennpluggene dine begynner å bli dårlige, merkes det godt på kjøreegenskapene. Bilen som tidligere har framvist en myk og smidig gange, vil få en hakkete og ujevn fremdrift. I tillegg til denne nye og mindre sjarmerende egenskapen, vil du også oppdage at drivstofforbruket og eksosutslippet øker. Problemene oppstår fordi slitne plugger krever mer krefter for å fungere enn det som faktisk er tilgjengelig. En syndeplugg blant et sett på fire, kan forårsake en 25 prosents reduksjon i motorytelser, og tilsvarende økning i drivstofforbruk.

Behøver ikke skifte alle

De aller fleste kjøretøy har én tennplugg per sylinder, med unntak av et par typer som opererer med to plugger per sylinder(Ford Ranger 2,3 liter, og Nissan Stanzas 2,4 litere fra slutten på 1980-tallet). Hvorvidt det er nødvendig å skifte alle pluggene, avgjør du egentlig selv. Det er ikke sikkert at alle pluggene er like slitne og behøver å erstattes, men hvis først en må gi etter for slitasje, er det ganske sikkert ikke lenge til de andre også må resignere. Det kommer altså helt an på hvor mye tid du ønsker å tilbringe under panseret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer