Skikkelig luksus

Bentley står friere enn på lenge til å klekke ut nye biler, men til tross for skilsmissen fra Rolls-Royce er den engelske superluksusbilen tro mot tradisjonene.

Publisert
Sist oppdatert

Når vi titter inn av vinduene på disse offisielle bildene er det runde analoge klokker og treverk i massevis. Også under panseret er ting som de pleier, en 6,75-liters V8 sørger for riktig lyd og tilstrekkelig kraft.

20 eksemplarer

Bilen på bildene er ikke helt ferdig, meningen er at de 20 kundene som kjøper bilen skal gjøre jobben ferdig i samarbeid med en designer. Det innebærer at alle bilene blir forskjellige, og også nok at noen av dem kommer til å se ganske fæle ut.

Handlefriheten for kundenes egen design er størst i interiøret, og med akselavstanden økt med nesten en halv meter i forhold til en vanlig Arnage R er det litt plass å boltre seg på.

Lang Arnage R

Bentley Arnage Limousine er bygget på Arnage R. Fjæringen og rammer er forsterket for å klare lengden og vekten. Motoren, som sørger for at vanlig Arnage R spurter til 100 km/t på 6,3 sekunder orker godt også i den større bilen. I overkant av syv sekunder vil limousinen klare spurtøvelsen på.

V8-motoren med turboer er mest kjent for godt dreiemoment, og 835 Nm sørger for at høyt turtall ikke er nødvendig for annet enn å nyte lyden. 400 hestekrefter er ikke like imponerende, i for eksempel Maybach stiller 550 hester på jobb. V8-motoren skal nå klare de nye utslippskravene som ligger i Euro IV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer