Skiltleserne tar flere smuglere

Det er ikke bare de som surrer med årsavgiften som bør frykte skiltlesere.

SER DEG: De nye skiltleserne leser skiltet ditt, sjekker databasen og forteller veivesenet eller tollvesenet om du bør stanses.  Foto: Newswire/PR
SER DEG: De nye skiltleserne leser skiltet ditt, sjekker databasen og forteller veivesenet eller tollvesenet om du bør stanses. Foto: Newswire/PR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen har tatt ibruk nye verktøy mot biler som burde holdt seg i garasjen, grunnet manglende EU-kontroller eller betalte avgifter: Skiltlesere. Disse kan lese av et bilskilt på rekordfart, og umiddelbart sjekke i databaser om bilen kjører ulovlig.

Det kjekke med skiltlesere er at du slipper skiltoblater – men Svein Tommy fikk likevel kjeft for å ha fjernet sine!

Men det er ikke bare bilister som har slurvet med regninger som bør frykte storebrors nye øyne. Også smuglerne går tøffe tider i møte. Tollvesenet har hatt skiltleserne i bruk de siste seks månedene, og kan melde om gode resultater.

– Vi stanset langt flere forsøk på smugling, forteller avdelingssjef Asle Farberg i grensekontrollavdelingen i tollregion Øst-Norge i en pressemelding.

Sjekk også Tollvesenets mobile kjempemaskin som skal avsløre storsmuglere

45 prosent oppgang

Nå er det ikke slik at smuglere er registrert i et register, slik at Tollvesenet bare kan søke opp skiltet ditt og vite om du har 50 kilo flesk eller to kilo kokain i bagasjerommet. Men tollerne vet hva de skal se etter, og kan nå gjøre det langt raskere, takket være skiltleserne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer