Skoda Amundsen? Eller Polar?

Den nye, større Skoda-SUVen skal i salg i 2016, skal vi tro vår kilde, Automedia.

INGEN YETI: I stedet for vanlig kamuflasje bruker Skoda her «Mule»-trickset. Det betyr at man har brukt et betydelig forlenget, og noe breddet, Yeti-karosseri for å skjule at det er en Amundsen (eller hva det nå blir), det i virkeligheten dreier seg om. Foto: AUTOMEDIA
INGEN YETI: I stedet for vanlig kamuflasje bruker Skoda her «Mule»-trickset. Det betyr at man har brukt et betydelig forlenget, og noe breddet, Yeti-karosseri for å skjule at det er en Amundsen (eller hva det nå blir), det i virkeligheten dreier seg om. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spionfotografene har skaffet bekreftelsen vi ventet på angående en kommende kompaktsuv fra det tsjekkiske merket, som er en del av Volkswagen-konsernet.

Da vi første gang spekulerte omkring dette i 2013, dreide det seg om en mindre SUV. Dette med grunnlag i et datagenerert bilde basert på tidlige observasjoner.

Bilen fikk tentativt navnet Polar. Dermed passer det bra at vi på hekkluken av den observerte bilen vi ser her kan lese navnet på vår nasjonalhelt, polfareren Amundsen.

Med mindre det er navigasjonssystemet med samme navn det henvises til - dette tilbys nemlig allerede i dag av Skoda. Uansett: Det er ikke en mindre, men en klart større SUV det dreier seg om, viser det seg.

Blir større enn Yeti

Bilprodusenten selv har selvsagt ikke noe å si om dette ennå, men det er tidligere bekreftet at det kommer en større SUV. Automedias spekulasjoner, basert på overvåking og innsideinnformasjon, går ut på følgende:

Dagens Yeti, som her i landet ikke helt har vært den suksess Skoda hadde håpet, vil få en storebror. Og om det har vært spekulert i navn som Snowman, Polar og altså, Amundsen, er det vesentligste at det blir en større kompakt-SUV med en lengde på cirka 460 centimeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer