Skoda Citigo: Minstemann på vei

Vi kan ikke huske å ha sett en så liten Skoda tidligere.

Foto: Skoda
Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige gang en skikkelig liten bybil ble lansert på de kanter var såvidt vi vet da småtassen Laurin & Klement Voiturette ble presentert for cirka 100 år siden...

A-segment

Det er ikke lenge til Skoda lanserer sin nye minstemann, som er en utpreget bybil i A-segmentet (der konkurrenter er for eksempel Toyota Aygo, Kia Picanto, elbilen Mitsubishi i-MiEV &Co og Fiat 500). Den kommer nemlig på markedet nå i høst - i hjemlandet Tsjekkia. Vi må imidlertid vente en god del lenger her hos oss - lanseringen i resten av Europa vil nemlig først finne sted til sommeren. Vi regner med at dette har å gjøre med at Tsjekkia er et marked hvor Skoda kan bli foretrukket fremfor VW.

Les også: VW up! sluppet ut av sekken

Viktig modell

Skoda Citigo, som av Skoda-ledelsene blir presentert som en hjørnesten i Skodas vekststrategi, er nemlig basert på Volkswagen up!, som sto utstilt på bilutstillingen i Frankfurt nylig. Likheten er utvilsomt slående. Bilen er en utpreget bybil som bare måler 356 centimeter i lengden, 165 centimeter i bredden og 148 centimeter i høyden. Akselavstanden oppgis til 242 centimeter og det ser ut til at plassutnyttelsen er god. Bagasjerommet for sin del er begrenset til 251 liter - men kan utvides til 951 liter ved å folde ned baksetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer