Skoda Fabia 1.4 Tdi 2004: Oljeskiftintervaller

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: SkodaModell: FabiaMotor: 1,4 TDIÅrsmodell: 2004Kilometerstand: 39.000 Problem: Forlengede, variable oljeskiftintervallerEn vanlig "billig-Fabia" har oljeskiftintervall 15.000 km og serviceintervall 30.000 km. Min utgave, Elegance med 3-syl. 1,4 TDI-motor har imidlertid "forlengede, variable oljeskift- og serviceintervaller", det vil si at jeg ikke skal skifte olje eller ta service før det kommer opp melding om det på displayet.

Nå har jeg kjørt 23 000 km siden forrige oljeskift for 14 måneder siden, og det er fortsatt ikke kommet noen melding i displayet. Hvor lenge syns du jeg bør tørre å kjøre på samme oljen før jeg får panikk og skifter olje uansett, fordi det må være noe feil på indikatoren? Forrige gang skiftet jeg olje på 16 000 km fordi jeg ikke likte å kjøre lenger med "innkjøringsoljen". Det var ikke noen melding i displayet da heller.Generelt lurer jeg altså på hvor lenge man normalt kan forvente at oljeskiftintervallet strekkes på slike biler, før en bør mistenke noe galt med oljeskiftindikatoren.Jeg vil legge til at jeg bor på landet i Nord-Norge, og at det meste av kjøringen er pen landeveiskjøring med turer på 60-100 km, men noe småkjøring blir det jo innimellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer