Skoda Fabia snart til Norge

Den 8. mars vil du finne en helt ny bilmodell i norske Skoda-forhandleres utstillingsvinduer. Skoda Fabia starter på 124.000 kroner og kommer med et variert utvalg av motor- og utstyrsalternativer.

Publisert

Skoda Fabia er en femdørs kombi-coupe og stiller til dyst i småbilklassen. Men bilen er 396 centimeter lang og dermed flere centimeter lengre enn alle sine hovedkonkurrenter, Fiat Punto, Peugeot 206, Renault Clio og Toyota Yaris. Til sammenligning er sistnevnte hele 35 centimeter kortere enn Fabia. Bredden, på 165 centimeter, skiller den imidlertid lite fra konkurrentene. Det samme gjelder høyden, som er på 145 centimeter.

Fire motorer

Skoda Fabia kommer med fire ulike motoralternativer. Den minste i denne rekken er en 1.0-liter med 50 hestekrefter, som etterfølges av en 1.4-liter med 68 hestekrefter. Men Fabia kommer også med en motor for de som har sans for akselerasjon. Skoda benytter nemlig den samme 1.4-liters motoren som Seat Arosa (7411">Se egen artikkel) og både VW Polo og Golf har denne motoren på programmet.

Motoren er utstyrt med 16 ventiler og yter 100 hestekrefter, noe som holder til å gjøre unna 0 til 100 kilometer i timen på 11,5 sekunder. I tillegg leverer Skoda en 1.9-liters TDi-motor, som også yter 100 hestekrefter og er like rask fra 0 til 100 som sin bensindrikkende konkurrent. Dieselmotoren vil imidlertid først bli tilgjengelig i Norge til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer