Skoda Fabia stasjonsvogn: Stor, elegant og billig

Skoda har lenge vært Tsjekkias store stolthet, men nå er det ikke lenger bare tsjekkere som ser på Skoda som et interessant alternativ. I fjor rullet nemlig over 400.000 biler ut av Skodas bilfabrikker.

Publisert

Skepsisen var nok tilstede den dagen det ble klart for tsjekkerne at det tyske Volkswagen-konsernet hadde kjøpt opp deres nasjonalskatt, Skoda. Men i dag eksisterer knapt den tsjekker som beklager at Volkswagen gjorde sitt inntog i den 106 år gamle bilprodusenten.

For tyskerne har bidratt med både investeringer og teknologi. Et av resultatene av satsingen var Skoda Octavia, som tok Europa med storm. Fra 1995 til 1999 doblet Skoda produksjonen.

Skoda-rekord

I fjor kom Octavias lillebror, Skoda Fabia. Også Fabia vant i løpet av kort tid en rekke priser og utmerkelser, og er tatt godt i mot av europeiske bilkjøpere. I løpet av det snaue året som har gått siden lanseringen, har over 100.000 eksemplarer forlatt fabrikken. En lignende pangstart har aldri noen Skoda-modell opplevd.

Forvirrende navn

Optimismen i Skoda er derfor stor, og på Paris-messen for en drøy uke siden lanserte Skoda nok en modell, en stasjonsvognutgave av Fabia. For oss nordmenn, som har omtalt den "vanlige" Fabia-utgaven som en kombi-bil, oppstår det imidlertid litt navne-forvirring. Den nye stasjonsvognen har nemlig fått navnet Combi, i likhet med stasjonsvognutgaven av Octavia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer