Prøvekjørt: Skoda Scala

Skoda har funnet den rette tonen

Skoda Scala er kanskje den beste nyheten i kompakt-klassen i år. I hvert fall den største. Likevel er suksessen her hjemme usikker.

UTSEENDET TELLER: Utseendet taler for seg selv. Scala er den første bilen med Skodas nye design-språk. Litt barskere front, men først og fremst en bil som er større enn noen andre i klassen. Foto: Velimatti Honkanen
UTSEENDET TELLER: Utseendet taler for seg selv. Scala er den første bilen med Skodas nye design-språk. Litt barskere front, men først og fremst en bil som er større enn noen andre i klassen. Foto: Velimatti Honkanen Vis mer
Publisert

Skoda følger den gamle (men gode) oppskriften når de lanserer en ny bilmodell: Litt større og litt rimeligere enn konkurrentene, og med flere praktiske detaljer. Slik er det også med Scala.

Dette er den første Skoda-modellen som bygges på VW-gruppens nye plattform for småbiler, men ikke bry deg om navnet på plattformen; dette er definitivt ikke noen småbil.

Scala måler 4,36 meter fra støtfanger til støtfanger og har en akselavstand på 2,65 meter. Det betyr at den er betydelig større enn søstermodellen VW Golf.

Praktiske dingser

Den ekstra plassen gjør at du kan strekke på beina i baksetet og får rikelig med bagasjeplass. Bagasjerommet tar 467 liter. Golf har til sammenlikning 380 liter. Slår du ned seteryggene, kan du frakte IKEA-pakker (eller andre) som er opp til 2,5 meter lange. Scala passer med andre ord fint for en familie med ett barn.

Skoda er kjent for praktiske finesser som en paraply i et lite rom i døra, en innebygd trakt der du fyller på spylervæske og isskrape på innsiden av tanklokket. Scala har dette og et par ting til: Et elektrisk betjent tilhengerfeste og elektrisk bakluke som kan lukkes med en fotbevegelse under hekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer