Lanserer helt ny modell

Skoda med ny Golf-konkurrent

Skoda Scala erstatter den mest ukjente av tsjekkernes tidligere modeller.

STØRRE SKALA: Scala er en helt ny modell i Golf-klassen og med sine 436 centimeter i lengden er den en god del større enn Volkswagen-referansen. Her vises den første gang under en pressevisning i Tel Aviv. Foto: Skoda
STØRRE SKALA: Scala er en helt ny modell i Golf-klassen og med sine 436 centimeter i lengden er den en god del større enn Volkswagen-referansen. Her vises den første gang under en pressevisning i Tel Aviv. Foto: Skoda Vis mer
Publisert

Av diverse årsaker er aldri Skoda Rapid blitt noen storselger for Skoda her i landet - selv ikke i to-volumskombien Spaceback. Hittil i år er det faktisk bare registrert 168 stykker.

Nå skalerer den tsjekkiske produsenten opp innsatsen i denne bilklassen, med en helt ny modell, Scala. Den er basert på den minste VW-plattformen, A0, men den er større enn både forgjengeren og VW Golf.

Bygd for god plass

Scala har en klassisk kombi-fasong og måler 436 centimeter i lengden, 179 centimeter i bredden og 147 centimeter i høyden. Med en akselavstand strukket til nesten 265 centimeter muliggjør det god plassutnyttelse, og Skoda fremhever da også at innvendig plass er gitt prioritet.

Ut fra tallene som oppgis skal den ha merkbart mer romslig interiør enn referansen i klassen - konsernfetteren Golf. Bagasjerommet, blant annet, er på hele 467 liter - 1410 liter med nedfelt bakseterygg.

Praktisk og smart

Som enhver Skoda med respekt for seg selv skal den ha en rekke smarte og praktiske løsninger, som beskyttelse mot fylling av feil drivstoff, isskrape i tanklokket, billettholder i frontruten, innfellbare bord i forseteryggene, paraply i førerdøren, seterygg på passasjersiden foran som kan felles ned, og lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer