Skoda med tvilsom markedsføring

KOMMENTAR: I en VG-annonse fremstilles Skoda Octavia som en overlegen seirherre sammenlignet med nykommer Opel Insignia og nye Toyota Avensis. Annonsen grenser mot villedende markedsføring.

Publisert
Sist oppdatert

I en annonse i VG i dag fredag 13. februar, tar den norske Skoda-importøren i bruk utradisjonelle virkemidler. I annonsen settes nemlig Skoda Octavia opp mot nykommer Opel Insignia og nye Toyota Avensis. Ifølge Skoda-importøren tar Octavia gullmedaljen i samtlige utvalgte grener - kundetilfredshet, bagasjeromsstørrelse, CO2-utslipp og innstegspriser – og går seirende ut av dysten.

Annonsen prydes for øvrig av teksten: "UOFFISIELT MESTERSKAP MELLOM NYE STASJONSVOGNER I MELLOMKLASSEN" og et stort bilde der Skoda Octavia alene fyller en boksering.

Toyota: - Egne produkter i fokus

- Vi har ingen kommentar til Skodas valg av markedsføringsstrategi. Det vi imidlertid kan fortelle, er at vi ikke har planer om å starte med denne typen markedsføring. Hos oss er det egne produkter som står i fokus, sier Per Arne Skramstad, informasjonsdirektør hos Toyota Norge.

Opel: - Skoda Superb mer naturlig

- Vi ønsker i utgangspunktet ingen offentlig debatt rundt denne annonsen. Vi kan imidlertid avsløre at vi i dag har kontaktet Skoda-importøren, sier Petter Smebye, administrerende direktør hos General Motors Norge, som importerer Opel til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer