Skoda Octavia 1,6i 1999: Tomgangsproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Skoda Modell: Octavia Motor: 1.6 bensinmotor Årsmodell: 1999Kilometerstand: 175.000 Problem: Tomgangsproblem.Jeg har et problem med tomgangen på bilen. Det virker i perioder slik at bilen stopper når en trykker inn kløtsjen, det skjer ikke hele tiden men ofte. Turtallet på tomgang (hvis den ikke stopper) svinger voldsomt mellom turtallintervallet 500 – 1500 for så plutselig å stabilisere seg på 800. Typisk er i periodene ved varmt til kaldere værtype. Jeg har flere ganger hatt den på merkeverksted uten særlig godt resultat. En gang skiftet de luftmassemåler, dette virket greit i en liten periode så var problemet tilbake igjen. Er dette kjente problem for dere og så fall hvor kan feilen ligge? Kan det være at motoren tar inn falsk luft – sprekk i luftslanger o.l.?

Det skulle vært veldig kjekt og fått en tilbakemelding om dette problemet, om det går igjen, og i tilfelle hvor feilen ofte oppstår.

Svar: Tomgangsstiller og feil eller skittent spjeldhus kan i mange tilfeller gi slike problemer, men det kan også være som du selv sier falsk luft. Sjekk alle innsugingsslanger og vakuumslanger imellom spjeldhus og topp. Temperaturføler for motor pluss andre følere må også sjekkes for feil og da helst med et diagnoseapparat. Da kan vi samtidig også sjekke de forskjellige parametrene til de aktuelle følerne når problemet oppstår og kanskje koble til et scoop for å sjekke dem enda nærmere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer