Skoda Octavia med gunstig bensinturbo

Skoda Octavia blir snart tilgjengelig med et nytt gunstig bensinalternativ, nemlig en 1,2-liters turbomotor.

Skoda Octavia med gunstig bensinturbo
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at Octavia ikke er noen ny bil, selger den fortsatt meget godt. De siste månedene har den ligget langt oppe på topp ti-listen over Norges mest kjøpte biler. Nye motorer og en vellykket oppgradering for et års tid siden må nok ta mye av æren for det. Gode allroundegenskaper kombinert med gunstige priser preger nye Octavia.

105 hestekrefter

Den lille motoren er allerede plassert i nye Skoda Yeti og Volkswagen Polo og har gjort et godt inntrykk der. Effekten ligger på 105 hestekrefter. Kanskje ikke imponerende mye, men dreiemomentet er ganske solid med sine 175 newtonmeter allerede fra 1.550 omdreininger. Det betyr at denne bilen i praksis er langt sterkere enn den gamle 1,6-literen som i mange år har sittet i Octavia.

Noen 0-100-tall har vi ikke sett på dette tidspunktet, men vi regner med at dette vil ta rett rundt 11 sekunder.

134 gram CO2

Lavt slagvolum og turbo pleier å danne grunnlaget for et lavt forbruk og utslipp. Det har man også fått til her. CO2-utslipper ligger på 134 gram for den gjerrigste varianten. Det tilsvarer 0,56 liter per mil ved blandet kjøring. Det er bra for en bil på størrelse med Octavia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer