Skoda Octavia oppgradert

Skoda Octavia er oppgradert. Mest interessant er den nye lille bensinturboen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker om en ren midtlivsoppdatering fra Skoda. Octavia er en fin bil, men begynte nå å føles litt halvveis utdatert, ikke minst på grunn av lanseringen av nye Golf og storebror Superb. Nå kommer endringene som skal bote på det inntrykket.

Dessuten får Octavia endelig den avgiftsvennlige 1,4 liter store bensinmotoren, som allerede finnes i Superb og en rekke VW-modeller.

Ny front

Det første man legger merke til er naturligvis designendringene, spesielt i fronten som er helt redesignet. Både grillen og lyktene er nye, og inspirasjonen virker først og fremst å være hentet fra Superb.

Modernisert interiør

Også innvendig har det skjedd ting, og interiøret er ganske tydelig omarbeidet. Spesielt gjelder det instrumenter og dashbord, men også setene er nye.

Beste innstegsmotor

Mest interessant er det likevel at den lille bensinturboen på 1,4 liter endelig er på plass også i Octavia. Dette er en glimrende motor som fikk sin Skoda-debut i storebror Superb. Med sine 122 hester og 200 newtonmeter er den lagt sterkere enn man i utgangspunktet skulle tro. Gjerrig er den også. 154 gram CO2 er hva den slipper ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer