Skoda Octavia oppgradert

Skoda Octavia er oppgradert. Mest interessant er den nye lille bensinturboen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker om en ren midtlivsoppdatering fra Skoda. Octavia er en fin bil, men begynte nå å føles litt halvveis utdatert, ikke minst på grunn av lanseringen av nye Golf og storebror Superb. Nå kommer endringene som skal bote på det inntrykket.

Dessuten får Octavia endelig den avgiftsvennlige 1,4 liter store bensinmotoren, som allerede finnes i Superb og en rekke VW-modeller.

Ny front

Det første man legger merke til er naturligvis designendringene, spesielt i fronten som er helt redesignet. Både grillen og lyktene er nye, og inspirasjonen virker først og fremst å være hentet fra Superb.

Modernisert interiør

Også innvendig har det skjedd ting, og interiøret er ganske tydelig omarbeidet. Spesielt gjelder det instrumenter og dashbord, men også setene er nye.

Beste innstegsmotor

Foto: Skoda
Foto: Skoda Vis mer


Mest interessant er det likevel at den lille bensinturboen på 1,4 liter endelig er på plass også i Octavia. Dette er en glimrende motor som fikk sin Skoda-debut i storebror Superb. Med sine 122 hester og 200 newtonmeter er den lagt sterkere enn man i utgangspunktet skulle tro. Gjerrig er den også. 154 gram CO2 er hva den slipper ut.

Diesel uendret

På dieselsiden har det dessverre ikke skjedd noe. Det betyr at innstegsmotoren fortsatt er den gamle 1,9-literen med 105 hester – og en altfor dårlig gangkultur. På toppen av utvalget finner vi fortsatt to 2,0-litere som går på diesel og bensin og yter henholdsvis 170 og 200 hestekrefter.

Oppgradert Skoda Octavia kommer til Norge i løpet av et par måneder. Vi regner med at prisendringene blir ubetydelige.

 • Store bilder ser du her.
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer