Skoda Octavia RS testkjørt

PRAHA (DinSide Motor): Vi har kjørt Skoda-verstingen, som kombinerer mye krefter med mye nytteverdi.

En synlig stolt Jan Erik Haugen viser frem nyeste generasjon Skoda Octavia RS - en fartsmaskin på 220 hestekrefter som samtidig er en praktisk, funksjonell og rimelig komfortabel familiebil. Den fremstår i hvertfall som mer "sivilisert" enn sine fettere - VW Golf GTI / GTD. Foto: KNUT MOBERG
En synlig stolt Jan Erik Haugen viser frem nyeste generasjon Skoda Octavia RS - en fartsmaskin på 220 hestekrefter som samtidig er en praktisk, funksjonell og rimelig komfortabel familiebil. Den fremstår i hvertfall som mer "sivilisert" enn sine fettere - VW Golf GTI / GTD. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyeste generasjon Skoda Octavia RS fikk sin premiere i forbindelse Goodwood Festival of Speed 10. juli i år. På Skoda-språket tilsvarer RS GTI hos Volkswagen, men som vi skal se er ikke typen bil helt den samme likevel.

TEST: VW Golf GTI

Hittil sprekest

Men uansett lanserer nå den tsjekkiske bilprodusenten den hittil sprekeste bilen i Octavia RS-serien. De kaller den "Tidenes raskeste Octavia" og den har en toppfart på 248 kilometer i timen.

Forrige Skoda Octavia RS kom i 2006. Test av den kan du lese her.

Vi spurte selvsagt hvorfor ikke "raskeste Skoda", men fikk til svar at Superb jo i en del markeder leveres med en V6-motor på 3,6 liter - toppfart 250 kilometer i timen.

Mye ytelser for pengene

Den er basert på den helt nye Octavia, noe som i seg selv er et utmerket utgangspunkt. Vi har for vår del skrytt mye av den nå voksne familiebilen. RS har de fleste av disse gode egenskapene, og i tillegg temmelig heftige ytelser, det hele til en pris som ikke kan kalles ublu: Fra 386.500 kroner med dieselmotor og 444.500 kroner med bensinmotor.

Les vår test av nye Skoda Octavia her!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer