Skoda Octavia stasjonsvogn og 4x4

Skoda Octavia er en spennende bil, og er den Skoda-modellen som har solgt desidert best i Norge. Den plasserer seg midt i mellom kompaktklassen og mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda Octavia er en lur bil som størrelsesmessig faller mellom to stoler, eller favner over to klasser, alt etter hvordan man ser det. Den er snaue 4,6 meter lang, og er dermed 10-15 centimeter lengre enn stasjonsvogner i kompaktklassen og omtrent like mye kortere enn de største stasjonsvognene i mellomklassen. I forhold til Mondeo og Vectra stasjonsvogn mangler Octavia cirka 20 centimeter i lengden.

På pressekonferanssen ble Octavia sammenlignet med både kompaktklassen og mellomklassen, men representantene for Skoda ville ikke si noe om hvordan bilen skulle prises inn i forhold til disse konkurrentene. Priser er heller ikke fatsatt i Norge, men i forhold til kombikupéen vil prispåslaget bli omtrent 10.000 kroner for å rykke opp fra kombikupé til stasjonsvogn. Det vil si at den billigste modellen med 1,4-liters motor og 75 hestekrefter vil starte på rundt 200.000 kroner.

Romslig

Da Octavia kom første gangen utmerket den seg med et enormt bagasjerom. Det gjør den fortsatt. Hele 580 liter rommer bagasjerommet, og det er imponerende. Foran er det også rikelig med plass. Rattet kan justeres alle veier og de fleste skal kunne finne seg til rette i denne bilen. Lengden på Octavia strekker seg til 4,57 meter og ett sted må det gå utover plassen. I Octavia er det fortsatt i baksetet det kniper mest. Og det er bena det er dårligst plass til. I denne bilen hadde det vært perfekt med et baksetet som hadde vært justerbart i lengden, men de samme Skoda-representantene som ikke vil si noe om prisingen av bilen, mener det ikke er nødvendig siden Skoda skal sette konseptbilen Roomster i produksjon. Den vil få fleksible løsninger av denne typen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer