Skoda også med SUV

Skoda jobber med en liten SUV, og den første smakebiten er ikke langt unna.

Publisert
Sist oppdatert
Ryktetrollene på internett vil ha det til at bilen skal vises allerede nå til sommeren...


Skoda er etter hvert blant de få europeiske produsentene uten en SUV på modellprogrammet. Men det er man i ferd med å gjøre noe med. Skjønt, noen tradisjonell folkeSUV er det trolig ikke snakk om. I stedet vil man legge seg under eksempelvis Volkswagen Tiguan i størrelse.

Mindre enn folkeSUVene

Trolig vil man derfor havne et sted rundt Roomster, og kanskje også Nissan Qashqai, i størrelse. Og ut fra konseptene som ble vist under navnet Yeti for noen år tilbake å dømme, er det ikke sikkert at formene blir akkurat som vi forbinder med denne bilklassen.

Firehjulsdrift

Disse designstudiene ble vist i 2005.
Disse designstudiene ble vist i 2005. Vis mer

Skoda også med SUV

 1. Store bilder


Men karosseriet blir høybygd, bakkeklaringen solid og firehjulsdrift blir å finne, etter hva vi erfarer. Muligens vil det også tilbys rimeligere versjoner med drift kun på forhjulene.

Kjent teknologi

Rent teknisk vil man trolig basere seg på velkjent teknologi fra Volkswagen-konsernet. Det betyr at vi snakker om firehjulsdrift fra Haldex, små turbomotorer med direkteinnsprøytning og muligens også dobbelkløtsjgirkasse.

Praktisk

Regn også med fleksible fremfor luksuriøse interiørløsninger. Også når det gjelder ytre visuelt preg tror vi at Skoda kommer til å gå for litt røffe og kantete linjer, i ånd med konseptutgavene.

Til høsten

Skoda også med SUV


Når blir så denne bilen tilgjengelig for kunder? Ryktetrollene på internett vil ha det til at bilen skal vises allerede nå til sommeren på London Motor Show. Etter hva vi erfarer er Parisutstillingen i oktober en mer sannsynlig debutarena. Men da er det trolig snakk om nok en konseptutgave, som riktignok kommer til å ligge svært tett opptil produksjonsutgaven.

Etter dette vil det sannsynligvis ikke gå så altfor lenge til vi får se den endelig versjonen, men i butikkene kommer den nok ikke før om halvannet til to år. Når det gjelder navnevalg er naturligvis Yeti en het kandidat, men her er Skoda fortsatt tause.

 • Store bilder av Yeti-konseptene fra 2005.
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder



 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer