Skoda også med SUV

Skoda jobber med en liten SUV, og den første smakebiten er ikke langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda er etter hvert blant de få europeiske produsentene uten en SUV på modellprogrammet. Men det er man i ferd med å gjøre noe med. Skjønt, noen tradisjonell folkeSUV er det trolig ikke snakk om. I stedet vil man legge seg under eksempelvis Volkswagen Tiguan i størrelse.

Mindre enn folkeSUVene

Trolig vil man derfor havne et sted rundt Roomster, og kanskje også Nissan Qashqai, i størrelse. Og ut fra konseptene som ble vist under navnet Yeti for noen år tilbake å dømme, er det ikke sikkert at formene blir akkurat som vi forbinder med denne bilklassen.

Firehjulsdrift

Men karosseriet blir høybygd, bakkeklaringen solid og firehjulsdrift blir å finne, etter hva vi erfarer. Muligens vil det også tilbys rimeligere versjoner med drift kun på forhjulene.

Kjent teknologi

Rent teknisk vil man trolig basere seg på velkjent teknologi fra Volkswagen-konsernet. Det betyr at vi snakker om firehjulsdrift fra Haldex, små turbomotorer med direkteinnsprøytning og muligens også dobbelkløtsjgirkasse.

Praktisk

Regn også med fleksible fremfor luksuriøse interiørløsninger. Også når det gjelder ytre visuelt preg tror vi at Skoda kommer til å gå for litt røffe og kantete linjer, i ånd med konseptutgavene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer