Skoda på pallen

Så langt i år er det solgt flere enn tusen Skoda Octavia, noe som betyr at den tysk-tsjekkiske modellen nå er landets tredje mest kjøpte personbil. Andre modeller og merker sliter.

Skoda på pallen
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at Volkswagen Golf ved utgangen av mai fortsatt er Norges mest populære bil med nesten 2.000 solgte (strengt tatt registrerte) eksemplarer. På en sterk andreplass følger Toyota Avensis med nesten 1.700 salg.

Det som imidlertid nok fremstår som langt mer overraskende for mange, er at Skoda Octavia nå har tatt steget opp på pallen som Norges tredje mest populære bilmodell. Riktignok har Octavia gjort det svært godt her i landet i mange år, med en sjetteplass som modellens foreløpige bestenotering i 2007. Likevel, at Octavia skulle bli så populær i 2009 hadde nok de færreste spådd for noen år siden.

Insignia opp - 6 ned

Den som studerer topp-20-listen vil forøvrig finne ut at nykommer Opel Insignia nå har fått vind i seilene. Insignia løfter seg fire plasser fra en 11.-plass ved utgangen av april til en åttendeplass nå. Mazda 6 opplever imidlertid det motsatte. I forrige måned lå Mazdas mellomklassebil på en tiendeplass, nå har modellen falt hele fem plasser til en 15.

Focus og 3-serie frem

De andre modellene på topp-20-listen opplever mindre dramatiske endringer. Ford Focus og BMW 3-serie rykker opp to plasser til henholdsvis niende og fjortende, mens Nissan Qashqai og Volkswagen Tiguan faller to plasser til tiende og ellevte. Audi A4 og Honda CR-V rykker opp én plass til tolvte og trettende, mens Toyota Yaris faller tilsvarende til sekstende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer