Skoda Rapid Spaceback offisiell

Husker du "mysteriet" med Skodaen forkledd som gammel Fabia-stasjonsvogn? Nå er den avslørt.

Klassisk Skoda-interiør i nye Skoda Rapid Spaceback. Den ser ut til å gå mer eller mindre rett i strupen på konsern-"fetter" og likefullt konkurrent, VW Golf. Foto: Skoda
Klassisk Skoda-interiør i nye Skoda Rapid Spaceback. Den ser ut til å gå mer eller mindre rett i strupen på konsern-"fetter" og likefullt konkurrent, VW Golf. Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i vår publiserte vi noen bilder fra vår spionfotograf, som viste en Skoda-modell av en ny type. Nå er den offisiell, og som vi da annonserte dreier det seg om Golf-konkurrenten Skoda Rapid Spaceback.

Kompaktklassen

Skoda utvider dermed modellrekken med en ny modell i klassen med kompakte biler, mellom lille Fabia og Octavia, som i nyeste generasjon har vokst og nå så å si plasserer seg i mellomklassen med sine 466 centimeter i lengden. Det nye her er altså at Skoda lanserer en klassisk kombikupé i kompaktklassen - med andre ord en konkurrent til biler som VW Golf, Ford Focus, kommende Peugeot 308 og lignende modeller.

Skoda Octavia RS testkjørt

- Den nye Skoda Rapid Spaceback representerer en milepæl for Skoda og videre vekst i Norge ved at man nå går inn i den strategisk viktige kompaktklassen, sier direktør Kai Robert Solheim hos den norske Skoda-importøren i en pressemelding.

Kompakt, men romslig

Skoda Rapid Spaceback skal ifølge produsenten være rommelig, til tross for at den er 18 centimeter kortere enn sedanmodellen. Bagasjerommet har et volum som er oppgitt til 415 liter med baksetet på plass. Dette er 35 liter mer enn i VW Golf. Når bakseteryggen er lagt ned, skal lastevolumet være 1.380 liter. Bagasjerommet er, som i andre Skoda-modeller, utstyrt med en dobbel bunn, som kan flyttes etter behov. I tillegg har Rapid Spaceback praktiske løsninger kjent fra Rapid sedan, som isskrape i tanklokket og en holder for sikkerhetsvesten under førersetet. I tillegg har den oppbevaring for søppel i passasjerdøren, parkeringsbillettholder og flaskeholdere foran og bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer