Skoda utfordrer Mercedes på frontlys-teknologi

Volkswagen-konsernets nye frontlys-teknologi får premiere i Skoda Superb. Teknologien utfordrer Mercedes-Benz, som i dag leder an i kampen om å tilby den mest komplette frontlys-pakken.

Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden omtalte vi Intelligent Light System (IFS), en frontlys-teknologi som i dag er tilgjengelig i Mercedes-Benz-modellene C-klasse, E-klasse, CL og SL. Selv om IFS ikke omfatter diode-teknologi, er denne frontlys-pakken i våre øyne den mest komplette som tilbys av noen bilprodusent i dag.

Til Norge i september

Men nå utfordres altså Mercedes-Benz fra uventet hold. Volkswagen-konsernet har nemlig ikke reservert sitt nye Adaptive Front Light System (AFS) for Audi, men har i stedet gitt Skoda æren av å være først ute med den såkalte "Intelligent Lighting"-teknologien.

Skoda har valgt å introdusere det nye AFS-systemet i andre generasjon Skoda Superb, som i Tyskland og hjemlandet Tsjekkia lanseres allerede i juni. Storsedanen Superb, som sannsynligvis vil få en innstegspris under 300.000 kroner, kommer til Norge i september. Det meste tyder for øvrig på at andre generasjon Superb senere vil komme som stasjonsvogn.

Se nyttige illustrasjonbilder

Bixenonlykter

Som Mercedes-Benz har også Skoda tatt utgangspunkt i bixenonlykter. "Bi", som betyr to, innebærer at xenonlyktene produserer både nær- og fjernlys, i motsetning til ordinære xenonlykter som kun produserer nærlys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer