Skoda Vision iV

Skoda viser sin elektriske SUV i Genève

Til nå kjent hovedsaklig for mye bil for pengene via sine dieseldrevne stasjonsvogner og SUV-er, gjør Skoda seg klar til å følge i konsernsøster VWs fotspor - men med sin egen vri.

COUPE-SUV: Sterkt skrånende hekk gjør Vision iV til en ganske utypisk Skoda. Foto: Rune Korsvoll
COUPE-SUV: Sterkt skrånende hekk gjør Vision iV til en ganske utypisk Skoda. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Skoda VISION iV er den perfekte bilen for det norske markedet. Med 500 kilometer rekkevidde etter den nye WLTP-standarden, kort ladetid, 306 hk, 4x4, god plass, smarte løsninger, er vi sikre på at denne bilen blir veldig attraktiv for norske bilkjøpere. Bilen kommer både som SUV og coupé, men vi har mest tro på at det er SUV-varianten som blir bestselgeren i Norge. Allerede har vi 3.500 interessenter, og vi åpner for reservasjoner før sommeren i år, sier Thomas Meiner, som er direktør for SKODA Norge

At en samlet bilindustri i dag er enig om at fremtiden er elektrisk har ikke hindret Skoda i fortsatt å gjøre svært god business takket være den fortsatt dominerende etterspørselen etter fossilt drevne personbiler.

Fossil stayer går elektrisk

Uten en eneste ladbar bil i produktrekken har den tsjekkiske bilprodusenten slått den ene salgsrekorden etter den andre og således bidratt godt til VW-konsernets vekst de seneste årene.

Men alt har en slutt og Skoda kommer, som de fleste andre, også med batteribil om ikke så lenge. I forkant av bilutstillingen i Genève viste de noen datagenererte bilder, som ser ut som tegninger, av det som skal bli deres elektriske SUV, basert på konsernplattformen MEB, dedikert til elektriske biler. Og nå har vi fått se den «i levende live».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer