Skoda Vision S: Overrasker med elektrifisert SUV

Dette er nok en slektning av den kommende VW Tiguan XL - forlenget folkesuv med syv seter.

I FORKJØPET: Før vi har fått se snurten av Volkswagen Tiguan XL - 7-setersversjonen av nye Tiguan - varter Skoda opp med denne, foreløpig som såkalt studie men åpenbart ment for markedet. Vision S er navnet, den er ladbar og har plass til syv. Foto: SKODA
I FORKJØPET: Før vi har fått se snurten av Volkswagen Tiguan XL - 7-setersversjonen av nye Tiguan - varter Skoda opp med denne, foreløpig som såkalt studie men åpenbart ment for markedet. Vision S er navnet, den er ladbar og har plass til syv. Foto: SKODA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er spennende saker: Denne tydeligvis bortimot produksjonsklare bilen skal vises på bilutstillingen i Genève i mars. Den heter Skoda Vision S, og skal ifølge Skoda gi et innblikk i både merkets design og drivlinjer for fremtiden.

Den tsjekkiske bilprodusenten, som er en del av Volkswagen-konsernet, viste frem sitt nye designspråk med konseptbilen Vision C i 2014, og nå overfører Skoda designspråket til SUV-segmentet. Vision S, (der S-en står for SUV) viser hvordan fremtidens SUV fra Skoda, som vil bli større enn dagens kompakte Yeti, kan komme til å se ut.

Vi har tidligere omtalt denne bilen, med bilder av den forkledt som en forlenget Yeti og utstyrt med emblemet Amundsen!

Dette er altså en såkalt konseptbil, selv om den ser mistenkelig ut som en nesten produksjonsklar SUV.

Stor folkesuv

Vi omtalte tidligere denne måneden den kommende SUV-en, som muligens får navnet Kodiak, i forbindelse med at det ble vist tegninger av den nye konseptbilen.

Nå har vi altså de første bildene og mer teknisk informasjon. Vision S viser hvordan fremtidens nye store SUV fra Skoda, kan komme til å se ut. Med en lengde på 470 centimeter, en bredde på 1,91 meter og en høyde på 1,68 meter er den noe større enn de største folkesuvene på markedet, som har tre seterader, nemlig Mitsubishi Outlander og Nissan X-Trail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer