Rimelig og praktisk

Skodas elektriske familie-SUV klar for salg

Nå kaster Skoda seg for alvor inn i kampen om elbil-kundene. Fra i dag kan du forhåndsbestille fabrikkens nye, elektriske familie-SUV.

PRODUKSJONSKLAR: Skodas nye elektriske familie-SUV blir nesten helt lik konseptbilen Vision iV, som ble vist på Genève-utstillingen i for tre måneder siden. Foto: Rune Korsvoll
PRODUKSJONSKLAR: Skodas nye elektriske familie-SUV blir nesten helt lik konseptbilen Vision iV, som ble vist på Genève-utstillingen i for tre måneder siden. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april åpnet Skoda for reservasjon av den lille, elektriske Citigo e iV. I denne klassen er det allerede mange konkurrenter på veien, så køen for denne bybilen blir neppe veldig lang i Norge.

Da bør interessen for den store familie-SUVen iV bli betydelig større. Dette er en bil som er 4,70 meter lang, har god bagasjeplass og et batteri som gir en rekkevidde opp mot 500 kilometer.

God plass

Konkurrentene i denne klassen er foreløpig dyrere modeller som Audi e-Tron, Tesla Model X og Jaguar i-Pace.

De to førstnevnte er litt større med henholdsvis 4,90 og 5,05 meter fra støtfanger til støtfanger.

Selv om forhåndssalget starter i dag, vil det ta tid før de første norske kundene får bilene sine.

- Bilen er basert på konseptet Vision iV, og har alt det som kjennetegner en Skoda i dag: god plass, smarte løsninger, mye bil for pengene og et utseende som skiller seg fra mengden. Hel-elektriske modeller med lang rekkevidde i dette segmentet er svært populære i Norge. Vi forventer stor etterspørsel, sier den norske Skoda-sjefen Thomas Meiner.

Med firehjulstrekk

Utseendet på bilen blir altså svært nær konseptbilen Vision iV. Det betyr at den kommer til å skille seg tydelig ut fra mengden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer