Skoda Superb iV på plass i Norge

Skodas første ladbare bil

Skodas ladbare Superb blir levert fra og med januar 2020. Og prisen er omtrent som vi tippet.

SKODA SUPERB IV: Den ladbare versjonen av familiebilen er allerede i butikk, men leveres først fra og med januar 2020. Foto: Skoda Norge
SKODA SUPERB IV: Den ladbare versjonen av familiebilen er allerede i butikk, men leveres først fra og med januar 2020. Foto: Skoda Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skoda Superb iV er på plass i butikk. I dag ble den for første gang vist i Norge, da bilen ble avduket hos importøren på Frysja i Oslo. Fra og med januar vil kundene sakte men sikkert få utlevert de ladbare hybridbilene.

Superb har vært populær i Norge, siden den ble lansert. Men denne - merkets første ladbare hybrid i Norge - er ventet å bli storselgeren nå. Importøren Harald A. Møller bekrefter at interessen er god, men de vil ikke gå ut med konkrete tall på hvor mange som har bestilt den.

- Vi er veldig fornøyde. Vi er også trygge på at vi skal få tilstrekkelig med biler til Norge, slik at vi kan imøtekomme interessen, er alt Skoda-kommunikasjonssjef Morten Moum vil si til Dinside om den saken.

Som Passat

Dinside var først i Norge da vi kjørte oppgraderte Skoda Superb for over tre måneder siden. Allerede da kunne vi bekrefte at den iV ville få det samme drivverket som nye VW Passat GTE. Det vil si at den har en 1,4 liters bensinmotor, kombinert med en elektrisk motor montert på girkassen.

Til sammen yter disse 218 hester og gir et dreiemoment på 400 newtonmeter. Med andre ord nok krefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer