Test: Skoda Kamiq

Skodas minste SUV får hard konkurranse

En praktisk bil - men som fort blir like dyr som en ladbar Octavia.

PRAKTISK, MEN DYR: Kamiq er den minste SUV-en fra Skoda. Den er blant klassens romsligste og har mange praktiske løsninger dersom du bestiller full pakke, men da koster den mer enn en Tesla Model 3, selv med minste motor på 115 hester.Skoda Kamiq 1.0 TSI DSG. Skoda sin billigste SUV. Se hva vi synes om det. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skoda leverer virkelig på SUV om dagen. Siste og minste ut er Kamiq. I tillegg har de Karoq og Kodiaq. Om Kamiq egentlig er en SUV kan diskuteres.

Den ser mer ut som en slags blanding mellom en strukket kombi, høy stasjonsvogn og en SUV. De har riktignok prøvd å få den litt tøffere med å gi den en litt maskulin front med to høyder med lykter.

Skoda har alltid hatt fokus på bra plass og praktiske løsninger for pengene. 400 liters bagasjerom, store knagger for handleposene, nedfellbart tilhengerfeste med knapp, oppladbar lommelykt som også funker som lys i bagasjerommet, vendbar bagasjeromsmatte i gummi eller stoff, integrert isskrape med forstørrelsesglass, søppelkasse og integrert paraply i førerdøren, varme i alle seter og god plass til 4 voksne er slett ikke galt i en liten bil.

Lavt støynivå

Det er få overraskelser bak rattet. Toppmodellen har 12-veis justerbart førersete, som sammen med 4-veis justerbart ratt, gir de fleste bra sittestilling. Virtual Cockpit er standard og man velger mellom 3 multimeidasystemer med skjermer på 6,5, 8 eller 9,2 tommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer