Skodas store er offisiell

Vi kunne nylig vise et første "teaser"-bilde av nye Skoda Superb. Her kommer bedre fotomateriale.

Publisert
Sist oppdatert
Den nye Skodaen vil skilte med ni kollisjonsputer og mer avansert utstyr


Den store Skodaen, Superb, er moden for utskiftning, og her kommer altså oppfølgeren, som vil bli tilgjengelig også som stasjonsvogn, som vi nylig kunne annonsere.

Se store bilder

Klassisk

Oppdaterte, men svært klassiske linjer, preger bilen, som henvender seg til et relativt smalt marked som stor ikke-premium sedan (over 480 centimeter) der man også finner biler som Hyundai Sonata og Peugeot 607.

Også nye Ford Mondeo sedan med sine 484 centimeter - det samme som nye Superb - plasserer seg i dette segmentet. Med sine 178 centimeter i bredden er Superb mer typisk mellomklasse, men god innvendig plassutnyttelse kommer nok til å bli et av modellens viktigste kjennetegn, hvilket lover godt for den etterfølgende stasjonsvognutgaven.

Til sammenligning er Mercedes E-klasse 486 centimeter lang og 182 centimeter bred.

260 hester

Skodas store er offisiell

Skodas store er offisiell

 1. Store bilder!


Skoda har ennå ikke offentliggjort detaljene når det gjelder motorer, men at det blir et utvalg av VW-konsernets eksisterende kraftkilder er det ingen tvil om. Man vil få valget mellom tre bensinmotorer og tre dieselmotorer. Ytelsene vil gå fra 105 til 260 hestekrefter, hvilket kan tyde på at bilen vil få en 3,2-liters V6-motor under panseret.

Sjekk hva bilen er verdt

Bra med utstyr

Den nye Skodaen vil skilte med ni kollisjonsputer og mer avansert utstyr enn dagens modell, deriblant adaptive, svingbare frontlykter, parkeringsassistent og et nyutviklet automatisk klimaanlegg.

Nye Skoda Superb får première på bilutstillingen i Genève i mars. Vi kan regne med at sedanversjonen kommer til Norge i løpet av året mens stasjonsvognen er ventet til neste år. Prisene vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt; det er ventet at de vil bli konkurransedyktige. Dagens Skoda Superb starter på 288.000 kroner.

 • Se de store bildene her!
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer