Skodas tre nye elbiler

Dette er den største av tre nye elektriske biler som kommer fra Skoda. De to neste blir mindre og billigere.

DEN STØRSTE: Skoda Vision 7S har mulighet for sjuseter og blir den største av de tre nye elektriske bilene som kommer fra Skoda de neste årene. Dato for når de tre bilene skal lanseres, er fortsatt ikke offentliggjort. Foto: Skoda
DEN STØRSTE: Skoda Vision 7S har mulighet for sjuseter og blir den største av de tre nye elektriske bilene som kommer fra Skoda de neste årene. Dato for når de tre bilene skal lanseres, er fortsatt ikke offentliggjort. Foto: Skoda Vis mer
Publisert

Da Vision 7S ble avduket i Praha for noen dager siden, var det et klart signal om at Skoda nå er klare til å bygge biler som blir helt unike sammenliknet med de andre modellene som kommer fra VW-gruppen.

Det forklarte designsjef Oliver Stefani under lanseringen:

- Vi har utviklet et helt nytt designspråk som skal vise veien videre i Skodas satsing på elektrisk mobilitet. Vårt design skal være unikt. Våre biler skal få et utsende som skiller seg tydelig fra de andre bilene i konsernet, sa Stefani.

Samtidig kom det en klar beskjed fra Skoda-sjef Klaus Zellmer om økt satsing på elektriske biler. Fram til nå har Skoda hengt etter VW og Audi på dette området:

Den største bilen

- Vi vil akselerere satsingen på elektriske biler kraftig. De neste fem åra skal vi investere 5,6 milliarder euro (56 milliarder kroner) i elektrisk mobilitet, sa Zellmer under lanseringen av Vision 7S.

Med mulighet for sju seter, blir Vision 7S den største av de elektriske bilene som Skoda kommer til å lansere de neste tre åra. Den skal passe for en større familie og får et batteri på 89 kWt, som skal gi en rekkevidde på rundt 60 mil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer