Verdens dyreste

Skranglete Volvo selges for 170 mill.

Denne litt shabby Volvo-en kommer til å bli verdens dyreste dersom eieren får det han forlanger: 170 millioner kroner. Den har noe helt spesielt.

SJEKK SKILTET: Den ser ut som den har de beste årene bak seg, men likevel forlanger eieren 20 millioner dollar for denne Volvo V70. Den har noe spesielt som det bare finnes ett av i verden. Foto: blog.dupontregistry.com
SJEKK SKILTET: Den ser ut som den har de beste årene bak seg, men likevel forlanger eieren 20 millioner dollar for denne Volvo V70. Den har noe spesielt som det bare finnes ett av i verden. Foto: blog.dupontregistry.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er selvfølgelig i USA det skjer – nærmere bestemt i New York. Bilen er en helt ordinær Volvo V70 stasjonsvogn med takstativ. Denne første utgaven av V70 har aldri vært ansett som en samlerbil – kanskje med unntak av den sportslige R-utgaven. Likevel håper eieren å få 20 millioner dollar for bilen - rundt 170 millioner kroner etter dagens dollarkurs.

Ut ifra bildene av bilen, som er lagt ut for salg på Dupont Registry, kan vi se at den er litt skitten og sliten. Hvor langt bilen er kjørt sier ikke annonsen noen ting om, men den ser ut som om den har sine beste kilometer bak seg.

Verdifullt skilt

Men det er heller ikke så viktig. Det er skiltene på bilen som tydeligvis er svært verdifulle. Bilen får du med på kjøpet. Registreringsnummeret er nemlig «New York».

DYRT SKILT: Det er dette skiltet som koster penger, Volvo-en følger med på kjøpet. Dette er det eneste lovlige registreringsskiltet med "New York" på. Foto: blog.dupontregistry.com
DYRT SKILT: Det er dette skiltet som koster penger, Volvo-en følger med på kjøpet. Dette er det eneste lovlige registreringsskiltet med "New York" på. Foto: blog.dupontregistry.com Vis mer

Det var på slutten av 1970-tallet at myndighetene i staten New York begynte å tilby personlige bilskilt – såkalte vanity plates. En bileier var raskt ute med å sikret seg skiltet «New York». Familien har kjørt rundt med skiltene på forskjellige biler de siste 40 åra.

Verdens dyreste Volvo

- På slutten av 70-tallet foreslo jeg for faren min at han skulle bestille skiltene med «New York». Jeg tenke at de var ganske spesielle, men forsto aldri hvor spesielle de skulle komme til å bli, sier dagens eier til Dupont Registry.

Nå legger familien skiltene ut for salg, sammen med verdens dyreste Volvo. Skiltene skal helt lovlig kunne overføres til en ny eier og settes på de fleste kjøretøyer, ifølge Dupont Registry.

170 millioner kroner

Kopier av bilskiltet «New York» er blitt så populære at de selges både i suvenirbutikker i New York by og på internett. Skiltet som nå er til salgs er imidlertid det eneste som lovlig kan brukes som registreringsskilt på en bil. Å overføre skiltet til en ny eier vil koste noen dollar, men dagens eier har tar på seg den kostnaden.

INGEN SAMLERBIL: Skiltet har vært i familiens eie helt siden 70-tallet, da det ble lov med personlige skilt i staten New York. Volvo V70 er ingen samlerbil. Foto Foto: blog.dupontregistry.com
INGEN SAMLERBIL: Skiltet har vært i familiens eie helt siden 70-tallet, da det ble lov med personlige skilt i staten New York. Volvo V70 er ingen samlerbil. Foto Foto: blog.dupontregistry.com Vis mer

Hvis du synes 170 millioner kroner for et bilskilt er mye, så er ikke dette enestående. I England har skiltet «F1» vært lagt ut for salg til den nette sum av 38 millioner pund – over 400 millioner kroner. Om eieren fikk prisen han forlangte, vet vi ikke.

Koster 9 000 i Norge

Siden 2017 har du kunne kjøpe personlige bilskilt også i Norge. De koster 9 000 kroner uansett hva det står på skiltet, men gjelder bare i ti år. Overskuddet av salget går til arbeid med trafikksikkerhet. I fjor ble overskuddet rundt 50 millioner kroner. Det finnes nå rundt 9 000 biler med personlige skilt på norske veier. Det var størst interesse for dette det første året, da det ble solgt rundt 5 500 slike i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer