Verdens dyreste

Skranglete Volvo selges for 170 mill.

Denne litt shabby Volvo-en kommer til å bli verdens dyreste dersom eieren får det han forlanger: 170 millioner kroner. Den har noe helt spesielt.

SJEKK SKILTET: Den ser ut som den har de beste årene bak seg, men likevel forlanger eieren 20 millioner dollar for denne Volvo V70. Den har noe spesielt som det bare finnes ett av i verden. Foto: blog.dupontregistry.com
SJEKK SKILTET: Den ser ut som den har de beste årene bak seg, men likevel forlanger eieren 20 millioner dollar for denne Volvo V70. Den har noe spesielt som det bare finnes ett av i verden. Foto: blog.dupontregistry.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er selvfølgelig i USA det skjer – nærmere bestemt i New York. Bilen er en helt ordinær Volvo V70 stasjonsvogn med takstativ. Denne første utgaven av V70 har aldri vært ansett som en samlerbil – kanskje med unntak av den sportslige R-utgaven. Likevel håper eieren å få 20 millioner dollar for bilen - rundt 170 millioner kroner etter dagens dollarkurs.

Ut ifra bildene av bilen, som er lagt ut for salg på Dupont Registry, kan vi se at den er litt skitten og sliten. Hvor langt bilen er kjørt sier ikke annonsen noen ting om, men den ser ut som om den har sine beste kilometer bak seg.

Verdifullt skilt

Men det er heller ikke så viktig. Det er skiltene på bilen som tydeligvis er svært verdifulle. Bilen får du med på kjøpet. Registreringsnummeret er nemlig «New York».

Det var på slutten av 1970-tallet at myndighetene i staten New York begynte å tilby personlige bilskilt – såkalte vanity plates. En bileier var raskt ute med å sikret seg skiltet «New York». Familien har kjørt rundt med skiltene på forskjellige biler de siste 40 åra.

Verdens dyreste Volvo

- På slutten av 70-tallet foreslo jeg for faren min at han skulle bestille skiltene med «New York». Jeg tenke at de var ganske spesielle, men forsto aldri hvor spesielle de skulle komme til å bli, sier dagens eier til Dupont Registry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer