Kjøper dyre elbiler

Skred før prishopp

Til tross for krig og økende priser, ga 2022 det nest høyeste nybilsalget noensinne. De dyre er mest populære og Tesla Model Y tok en knusende seier.

MEST POPULÆR: Det ble en knusende seier til Tesla både i kampen om å bli det mest populære bilmerket i Norge og å få den mest populære modellen. Over 17 000 nordmenn ble eiere av en ny Tesla Model Y i 2022. Foto: Mirva Kakko
MEST POPULÆR: Det ble en knusende seier til Tesla både i kampen om å bli det mest populære bilmerket i Norge og å få den mest populære modellen. Over 17 000 nordmenn ble eiere av en ny Tesla Model Y i 2022. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med stigende renter og matvarepriser og skyhøye strømregninger, skulle man tro nordmenn har fått mindre penger å kjøpe bil for. Slik ser det ikke ut når man ser på bilsalget i Norge i fjor. 174 329 nye biler ble registrert og på topplisten finner vi stort sett bare dyre biler.

Den forrige rekorden er fra 2021. Da ble det registrert i overkant av 176 000 nybiler her til lands.

Tesla Model Y har vært den desidert mest populære bilen i Norge det siste året. Over 17 000 nordmenn ble eier av ny Model Y i 2022. Det ble en knusende seier for Tesla, foran Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq. Det viser nye tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Desember-rush

I desember ble det satt en annen ny rekord. Da ble det registrert hele 39 497 nye elbiler – neste alle var elektriske. Den gamle måneds-rekorden var fra 1986, da det ble registrert litt over 21 000 biler i løpet av en måned. Årsaken er at importører og forhandlere jobbet på for å få levert ut kundebiler før moms og vektavgift trådte i kraft 1. januar.

Overraskende tall

- En ny bølge med pandemi og krigen i Ukraina ga bilbransjen store produksjons- og leveringsutfordringer preget 2022. I tillegg kom høyere renter og kraftig økning i mat- og strømpriser. Få trodde at bilåret 2022 skulle få et så høyt antall nybilregistreringer. Importører og forhandlere har gjort alt de kunne for å få biler registrert. Mange stod på helt til nyttårsrakettene skulle sendes opp, sier OFV-sjef Øyvind Solberg Thorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer