Skreller taket av ny racer

Bilen er allerede vist som kupé, men det er likevel knyttet mye spenning til hvilke type dører de har valgt.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes viste den nye måkevingbilen SLS i begynnelsen av september. Den kommer i utgangspunktet med en V8-motor med 6,2-liters slagvolum og 571 hestekrefter. Dreiemomentet på motoren er 650 newtonmeter ved 4.750 newtonmeter. Den får 7-trinns dobbelkløtsjkasse og transaksel (girkasse og differensial i enhet bak). Vekten er forbedret fra dagens SLR og er nå nede i 1.620 kilo. Ikke direkte lett, men det går riktig vei.

Her for litt siden slapp også Mercedes informasjon om at de også jobber med en elektrisk versjon av SLS. Den skal ha fire elektriske motorer med 133 hestekrefter hver seg. Det blir en samlet effekt på 532 hestekrefter og 880 newtonmeter. 0 til 100 på denne skal gå unna på 4 sekunder. Det er rett bak bensinvarianten som klarer samme øvelse på 3,8 sekunder.

Den elektriske SLSen er mest sannsynlig ikke i salg før 2015. Her er det åpenbart en del arbeid som gjenstår.

Roadster

Siden vi allerede vet hvordan kupéen ser ut, og det også er kjent hvilken motor bilen får, er det jo strengt tatt ikke så mye igjen av hemmeligheter. Det som vi lurer fælt på er hvordan de løser dørproblemet. På kupéen er jo dørene festet midt på taket og her er det ikke noe tak å feste dørene i. Kanskje de klarer å trikse til noe spennende også på denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer