Se sjekklisten

Skremmende mange sliter med mørkekjøring

Sju av ti bilførere forteller at de har opplevd skremmende situasjoner under kjøring i mørke. Tre av ti unge sier at de ser dårlig. Oppsøk optiker, oppfordrer UP.

FARLIG: Mørke og vanskelige veier, sammen med dårlig syn, kan være en livsfarlig kombinasjon. Foto: ambrozinio / Shutterstock / NTB scanpix
FARLIG: Mørke og vanskelige veier, sammen med dårlig syn, kan være en livsfarlig kombinasjon. Foto: ambrozinio / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets vinter med lite snø, regn og dårlig vær, har bydd på spesielt mørke veier og dårlig sikt. For mange gir dette store utfordringer bak rattet. I en undersøkelse som Ipsos har gjort for Gjensidige, svarer 67 prosent av bilistene at de har opplevd ubehagelige situasjoner som følge av at det er mørkt langs veien.

Utgjør en stor fare

Det som kanskje er mer urovekkende, er at hele 33 prosent – eller tre av ti unge bilførere – sier at de har opplevd ubehagelige situasjoner det siste året, fordi de ser for dårlig. Dette er et overraskende tall. I aldersgruppen over 60 år, er det bare et fåtall bilister som svarer det samme.

Arne Woll er kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han forteller at de hvert år får mange rapporter om alvorlige ulykker i trafikken på grunn av dårlig syn.

- I mange tilfeller kan det være vanskelig å avdekke årsakssammenheng, men det er ingen tvil om at godt syn er spesielt viktig i den årstiden vi er inne i nå. Dårlig syn utgjør en stor fare på våte og mørke veier. Det er ingen tvil om at mange ikke burde kjøre bil i det hele tatt under slike forhold, sier Woll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer