– Skru av mobilen på bensinstasjonen!

Du bør ikke bruke mobilen mens du fyller drivstoff, eller oppholder deg der andre fyller.

Du bør skru den av, ifølge Esso! Mobilbruk og fylling av drivstoff er generelt en dårlig ide. Statisk elektrisitet eller gnister dersom du skulle miste mobilen i bakken, kan antenne. Foto: Colourbox
Du bør skru den av, ifølge Esso! Mobilbruk og fylling av drivstoff er generelt en dårlig ide. Statisk elektrisitet eller gnister dersom du skulle miste mobilen i bakken, kan antenne. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du bruker vel ikke mobilen mens du fyller? Det er i så fall en dårlig idé.

Ja, for du har vel sett advarselen ved pumpene?

Som du kan se av bildet litt lenger ned på siden, oppfordrer Esso deg til ikke å røyke, å skru av motoren – og altså slå av mobilen.

Hva med deg? Skrur du av mobilen når du fyller eller oppholder deg på en bensinstasjon? Stem i avstemmingen lenger ned i artikkelen!

Les også: Disse spesielle pumpene gjenvinner bensindampen

Gass kan antenne

Erik Hauge i informasjonsavdelingen hos Esso, bekrefter at dette er en advarsel som står på alle Esso-stasjoner.

– Ja, og den advarer også om andre forhold som kan skape gnist, for eksempel statisk elektrisitet, sier Hauge til DinSide.

Gnist er altså kjernen i advarselen her. Rundt pumpene er det definert en "EX-sone" i tråd med myndighetenes krav. Slike soner er det også rundt påfyllingskassene der tankbilene fyller på drivstoff, rundt lufterørene og ved gass-skapene. Her er bruk av ikke-EX-sikret utstyr er forbudt. Og mobiltelefoner er slikt utstyr.

– Her kan det forekomme gass som kan antenne. Det er en teoretisk mulighet for at en telefon både via statisk elektrisitet og via elektronikken kan medføre en antennelse. Den kan også mistes på bakken hvor det er høyere konsentrasjon av gass. Det er flere forhold som må inntreffe samtidig om dette skal slå til, men vi har likevel funnet grunn til å advare mot bruk av mobiltelefon innenfor denne sonen, forklarer Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer