Skråblikk: Hva skjer med Porsche?

Skryter opp bilene med råne-triks

Hvorfor er det så oppsiktsvekkende at Porsche kaller elbilen sin Taycan Turbo?

«EMBLEMTRIMMING»: Før i tiden klistret man gjerne på litt kule turboemblemer på bilene for å sprite opp imaget. Akkurat det samme gjør Porsche 30 år etterpå. Her er tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal med elbilen Porsche Taycan. Foto: Fred Magne Skillebæk
«EMBLEMTRIMMING»: Før i tiden klistret man gjerne på litt kule turboemblemer på bilene for å sprite opp imaget. Akkurat det samme gjør Porsche 30 år etterpå. Her er tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal med elbilen Porsche Taycan. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det som har skjedd hos Porsche i det siste? Har ingeniørene byttet ut kornblandinga de normalt inntar i flytende form i Tyskland, mot gress de kan røyke?

Er de gode, gamle mekanikerne med snev av olje på fingrene stuet og låst inn i et lite rom, med en nøkkel som er borte? Eller har de fått munnkurv av markedsavdelingen?

Mye kan tyde på at ting har kortsluttet hos Porsche. Det har tross alt vært mye fokus på høyspenning der de siste årene. For, hvor i alle dager finnes turboen i deres nye elektriske stolthet Taycan Turbo og Taycan Turbo S?

Hva feiler det Porsche? Å klistre på et turbo-merke på sin eneste elbil, er som å ta det største magedraget man klarer, for å lete opp den største klysa man makter å frembringe, for deretter å spytte på hele Porsche-historien. Joda, det er noen kjølevifter der til batteri og varmeapparat, men that's it.

Tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal har nå begynt å promotere elbilen Porsche Taycan.

Bruker harry-metoder

På slutten av forrige århundre sto det turbo på hver eneste bakluke, av biler som skulle gå fort. Hadde du ikke noe som gikk fort, kunne du kjøpe deg et merke og klistre på selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer