Skuffende budsjettforslag

Veibudsjettet holder heller ikke i år tritt med prisstigningen. Reduserte bevilgninger til riksveginvesteringer og bil- og drivstoffavgiftene prisjusteres.

Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen foreslår en bevilgning på nesten 11,2 milliarder kroner til vegformål. Dette er en økning på 226,3 millioner kroner i forhold til fjorårets vedtatte budsjett. Forslaget innebærer en prosentvis økning på 2,06% i forhold til vedtatt budsjett 2002. Dette er mindre enn prisjusteringen på 2,2% som er lagt til grunn i budsjettet.

- Vi har holdt lån til Svinesund på 250 millioner kroner utenfor. Dette skyldes at disse pengene, tilsynelatende en ”bevilgning” over statsbudsjettet, i sin helhet og inkludert renter skal tilbakebetales til staten gjennom bompengeinnkreving, sier Bjørnstad.

Når det gjelder riksveginvesteringene er det foreslått bevilget 4,7 milliarder kroner. Dette er en nedgang på 1,2% eller 54,9 millioner kroner i forhold til saldert budsjett i fjor. I budsjettforslaget forventes det at bompengeselskapene skal stille til rådighet ytterligere vel 2 milliarder kroner til riksveginvesteringer neste år. Hver 3. kroner til riksveginvesteringer kommer altså direkte fra trafikantene gjennom bompenger.

Samtlige bil- og drivstoffavgifter er prisjustert med 2,2%.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer