Skuffende budsjettforslag

Veibudsjettet holder heller ikke i år tritt med prisstigningen. Reduserte bevilgninger til riksveginvesteringer og bil- og drivstoffavgiftene prisjusteres.

Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen foreslår en bevilgning på nesten 11,2 milliarder kroner til vegformål. Dette er en økning på 226,3 millioner kroner i forhold til fjorårets vedtatte budsjett. Forslaget innebærer en prosentvis økning på 2,06% i forhold til vedtatt budsjett 2002. Dette er mindre enn prisjusteringen på 2,2% som er lagt til grunn i budsjettet.

Direktør Ola Bjørnstad, Opplysningsrådet for Veitrafikken.
Direktør Ola Bjørnstad, Opplysningsrådet for Veitrafikken. Vis mer

- Vi har holdt lån til Svinesund på 250 millioner kroner utenfor. Dette skyldes at disse pengene, tilsynelatende en ”bevilgning” over statsbudsjettet, i sin helhet og inkludert renter skal tilbakebetales til staten gjennom bompengeinnkreving, sier Bjørnstad.

Når det gjelder riksveginvesteringene er det foreslått bevilget 4,7 milliarder kroner. Dette er en nedgang på 1,2% eller 54,9 millioner kroner i forhold til saldert budsjett i fjor. I budsjettforslaget forventes det at bompengeselskapene skal stille til rådighet ytterligere vel 2 milliarder kroner til riksveginvesteringer neste år. Hver 3. kroner til riksveginvesteringer kommer altså direkte fra trafikantene gjennom bompenger.

Samtlige bil- og drivstoffavgifter er prisjustert med 2,2%.

40 milliarder inn, kun 10 ut

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer