Blandet mottakelse av Tesla Model 3

Skuffet eller fornøyd?

- Et realt mageplask, forteller en av de håpefulle, mens andre jubler. Mottakelsen er blandet etter at Tesla lanserte Model 3.

RIMELIGERE TESLA: Tesla har lansert sin første «rimelige» elektriske bil, «Tesla Model 3». De første heldige kundene som har stått på venteliste kunne ta i mot bilen sin under lanseringen med Elon Musk. Video: Tesla / CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommertid er ferietid. Det fikk vi merke da vi som eneste medium i Skandinavia fikk mulighet å bli med til San Francisco på lanseringen av Tesla Model 3 – og måtte takke nei. Alle mann var på ferie, men bilen skal behørig forklares likevel.

Lanseringen var på forhånd annonsert til lørdag morgen norsk tid.

I likhet med lanseringen av Model X fikk de aller første kundene bilene sine, men de var alle ansatt i Tesla. De øvrige kundene må vente en stund til, også de norske.

For først skal bilen få en norsk pris, det samme med utstyret. Deretter skal de norske kundene som ikke ønsker å avbestille bilen spesifisere hvordan de vil utstyre deres egen bil. Når dette er gjort må den finne seg i å være en av rundt 500.000 forhåndsbestilte biler som skal produseres.

På de amerikanske nettsidene kan vi lese at produksjonen av Model 3 først kommer opp i 5.000 biler i uken rundt nyttår, og produksjon av biler for det internasjonale markedet først starter andre halvår 2018.

Tesla beskriver tidslinjen slik:

2017:

August: Produksjonen starter med den store batteripakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer