Skulle gjerne hatt en drosje...

Sliter du med å få tak i drosje når du trenger den? Så mange drosjer er det i landet, og det burde være en til deg også.

HVOR ER DE? Det burde være nok taxier tilgjengelig, i det minste i sentrale strøk.  Foto: Kim Jansson
HVOR ER DE? Det burde være nok taxier tilgjengelig, i det minste i sentrale strøk. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har opplevd å måtte vente på en taxi som ikke kommer, og er det kaldt føles det som om tiden går enda tregere.

Dette opplever vi til tross for at det er 7.847 drosjer registrert i Norge ved utgangen av 2013. I tillegg var det 609 busser og minibusser registert som drosje, tilsammen 8.456.

Skulle du føle at det er vanskelig å få bil ved behov, så er trøsten at tallet er stigende. I utgangen av 2012 var det tilsammen 8003 drosjer registrert i Norge. I en stor del av landet er det også blitt mulig å bestille taxi gjennom en egen dedikert app for mobiltelefonen. Når du så får fatt i en bil, så er det stor sjanse for at det er en Mercedes-Benz.

Hver tredje taxi er en Mercedes-Benz

Hvor finner du dem?

Så mye som 22 prosent av alle landets drosjer ruller i Oslo-regionen. Tar vi med Akershus også, som ligger i området rundt Oslo, så er så mye som 33 prosent av den totale bestanden i dette området, med 2.774.

Dette er noenlunde i samsvar med hvor folket også befinner seg.

Her ser du i hvilket fylke bilene befinner seg:

Skulle gjerne hatt en drosje...


Funfacts: Tallenes tale i morsom bilstatistikk

Diesel eller bensin?

Det er dessverre ingen premie for å gjette hvilket drivstoff de fleste av bilene med taxi-skilt på taket kjører på.

Av det samlede antallet på 8.456 biler ved utgangen av 2013 var det kun 1.126 biler som drakk bensin. Dette utgjør rett i overkant av 13 prosent.

De resterende, foruten et mindre antall elbiler, gikk på diesel. Det er verdt å merke seg at dette var ved utgangen av 2013 (statistikk tar tid å lage). I ettertid er nok andelen elbiler vokst ytterligere, og Trond var den første til å registrere en Tesla som taxi.

Diesel eller benisn? Dette velger nordmenn

Her finner du fylkesinndelingen splittet på drivstoff:

LOKASJON: Tabellen viser hvor mange drosjer det er registrert i hvert enkelt distrikt. Kilde: OFV AS
LOKASJON: Tabellen viser hvor mange drosjer det er registrert i hvert enkelt distrikt. Kilde: OFV AS Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer