Skyter i været

Skjer kort tid etter forrige økning.

DYRERE: Snart må du grave dypere i lommeboka for å kjøre elbilen din om bord her. Foto: NTB
DYRERE: Snart må du grave dypere i lommeboka for å kjøre elbilen din om bord her. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilister måtte fra og med 1. januar 2024 betale 143 kroner for billett på fergesambanet Horten - Moss.

Dette er en oppgang på fire kroner fra i fjor, men det stopper ikke der.

SPYLERVÆSKE: Dette tipset bør du virkelig prøve neste gang du fyller på med spylervæske, spesielt om du sliter med at det blir mye søl! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis A. Hagbru og Håvard Bjørnerem. Vis mer

Mindre rabatt

Allerede fra og med 1. mars vil det koste hele 200 kroner for inntil seks meter lange el- og hybridbiler, skriver Moss Avis.

Grunnen til dette er at rabatten reduseres fra 50 prosent til 30 prosent i forhold til billettprisen for fossildrevne kjøretøyer.

Øvrige el- og hydrogenbiler samt motorsykler får derimot fortsatt 50 prosent rabatt av vanlig billettpris ut året.

For fossilbiler er billettprisen 286 kroner.

Dyrere bomring

Fra og med 1. januar i år, har det også blitt dyrere for elbiler å passere bomringen i oslo. Dette er den femte økningen på tre år.

Fram til juni 2019 kjørte elbiler gratis gjennom bomringen i Oslo. Da bomavgiften for elbiler ble lansert, var prisen fire kroner i indre ring. Siden den gang har prisen gått opp flere ganger og på mandag 1. januar skjer det igjen. Denne gangen går prisen opp for de fleste kjøretøyer, skriver Aftenposten.

Etter at det ble bestemt at også elbilistene skal betale for å kjøre gjennom bomringen i Oslo, har prisen økt fra null til 16 kroner (fra mandag).

Mer om