Skyvedør-Mercedes

Den kommer ikke til å brenne seg fast på netthinnen som måkevinge-Mercedesen gjorde, men den er mye mer praktisk, og svært mye billigere.

Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (DinSide Motor): Mercedes-Benz vil ha en del av det store fleksibil-markedet. Nye Vaneo er kortere enn Opel Zafira, og omtrent like lang som en Renault Scenic.

Kompaktbilstørrelse

Alle ytre mål, bortsett fra høyden, plasserer Vaneo i kompaktbilklassen. Det vil si at nye Peugeot 307 SW og Toyota Corolla Verso blir blant konkurrentene. Vaneo blir om lag 50.000 kroner dyrere enn disse, men er godt utstyrt med blant annet og klimaanlegg og tilleggsvarmer (ikke versjonen med 82 hestekrefter), og sikkerhetsutstyr som ESP (elektronisk stabilitetsprogram) som standardutstyr.

Etter en kort kjøretur sitter vi igjen med inntrykk av at kjøregenskapene og komforten er et langt steg videre fra A-klasse, men at form og funksjon nødvendigvis gjør sitt til at støybildet blir litt annerledes enn i vanlige biler. Bensinmotoren på 102 hestekrefter og dieselmotoren på 91 hestekrefter er ikke mer enn tilstrekkelig.

Arv

Formen og motorer kommer fra lillebror A-klasse. Den sterkt skrånende fronten er karakteristisk, men Vaneo er mye større. 20 centimeter høyere og over 60 centimeter lengre enn lillebror. Det merkes godt innvendig. Som vanlig femseter er bagasjerommet romslig, og Vaneo vil ikke ha problemer med å svelge unna mer bagasje enn en mellomklasse stasjonsvogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer