SL 63 AMG prøvekjørt

SL 63 AMG er blant de heftigste bilene vi har lagt våre hender på.

Publisert
Sist oppdatert

PALM SPRINGS, CALIFORNIA (DinSide Motor): Er du blant dem som anser Mercedes-Benz som litt kjedelig og gubbete sammenlignet med Audi og BMW? Vel, vi kan i hvert fall garantere deg at SL 63 AMG ikke er noen gubbebil. Det nyeste skuddet på SL-stammen er intet mindre enn den råeste SL-varianten så langt.

Men hvordan kan den være det? SL 63 AMG kan jo "bare" skilte med 525 hestekrefter og 630 Nm - langt mindre enn storebror SL 65 AMG. Sistnevntes biturboladede V12-motor produserer hele 612 hestekrefter og utrolige 1.000 newtonmeter. I tillegg klarer den 0 til 100 på 4,2 sekunder og er dermed fire tideler raskere enn 63 AMG (4,6).

Den råeste kjøreopplevelsen

Jo, selv om veteranen SL 65 AMG på papiret fremstår som kongen i SL-familien, tør vi likevel påstå at nykommeren SL 63 AMG leverer den råeste kjøreopplevelsen. Det var i hvert fall inntrykket vi satt igjen med etter å ha prøvekjørt dem begge på californiske veier.

Lydopplevelse

For det første produserer SL 63 AMG et overlegent lydbilde. Selv akustiske høydepunkter som Audi RS4 og BMW Z4 M Coupé blir satt fullstendig i skyggen av SL 63 AMG. Og selv om SL 65 AMG også produserer et heftig lydbilde, kommer dette ikke i nærheten av symfonien som produseres av SL 63 AMG. Vi har faktisk ikke opplevd en like barsk og avhengighetsskapende lydopplevelse siden vi testet Dodge Viper med sidemonterte eksosrør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer