SL-galskap

Mercedes utvider bruken av sin nye V12-motor med turbo. Den eksisterer allerede i Maybach og i flere Mercedes-modeller.

Publisert
Sist oppdatert
SL-galskap

SL-galskap

  1. Store bilder
Merk registreringsnummeret på dette som sannsynligvis er de første bildene av SL 65 AMG: "...SL 65..."
Merk registreringsnummeret på dette som sannsynligvis er de første bildene av SL 65 AMG: "...SL 65..." Vis mer


CL 65 AMG kommer senere i år med den samme motoren. Motoren dukket første gang opp i Maybach i en versjon på 5,6 liter. Ytelsen i Maybach er 550 hestekrefter og 900 Nm. Varianten som sitter i 600-modellene til Mercedes har 500 hestekrefter og 800 Nm. Økt slagvolum, fra 5.513 ccm til 5.980 ccm, og økt turbotrykk på inntil 1,5 bar har nå gitt ny toppnoteringen.

Størst hittil

I modellene som heter 65 AMG er effekten solide 612 hestekrefter og 1.000 newtonmeter som slår til ved 2.000 omdreininger. Automedia, som har knipset disse bildene, mener at effekthysterien hos Mercedes like mye er ment som ren terror mot italienske bilprodusenter, som for å forsterke konkurranseevnen mot tyske alternativer. Det er natrulig å tro at en eventuell SL med denne motoren vil klare 0 til 100 kilometer ned mot fire sekunder og det ikke er lenger er nødvendig å kjøpe den rådyre SLR for være på effekttoppen hos Mercedes. SLR har bare 557 hestekrefter.

Store spionbilder av SL 65 AMG finner du her.

Her finner du mer om CL 65 AMG.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer