SL: Sportslig og lett?

SL er helt klart en av prestisjemodellene til Mercedes og det er mye spenning knyttet til nye modeller.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens SL har gått i mange år. Den kom på markedet i 2001 og har hatt ansiktsløftning to ganger. Vi var på testkjøring av begge oppgraderingene. Lenk til de sakene finner nederst i saken.

Den første oppgraderingen kom i 2005 og hadde noen kosmetiske forandringer og større motorer. For eksempel kom SL 350 med 272 hestekrefter og SL 500 med 388 hestekrefter.

I 2008 kom det en ny oppgradering som blant annet inneholdt den nye SL 63 AMG. Denn bilen erstattet SL55 med kompressor. Utseendemessig fikk denne en stor forandring i snuta. Helt nye frontlykter og helt ny grill. Ellers er bilen veldig lik slik den har vært siden 2001.

Nå helt på slutten er det også lansert en SL65 AMG Black Series (den som ikke er roadster, men kupé).

Ny bil

På bilmessa i Paris i 2012 kan vi se frem til at Mercedes vil vise en helt ny SL. Dagens vil dermed rekke å bli minst 11 år gammel og det er ganske uvanlig. Vanligvis blir en bilmodell fra de tyske premiummerkene kun syv år gammel.

SL er egentlig en forkortelse for sportslig og lett. Nå er det lenge siden SL var sportslig og lett og den vil heller ikke bli det i nesten generasjon. SL med V12-motor veier rundt to tonn. Det er godt over det vi utgangspunktet vil tenkt på som idealvekt for en sportslig og toseters roadster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer