Slakter denne: - Bare tull!

Safedrive varsler kontroller, gir bot-garanti og påstår at det gjør trafikken tryggere. Gjensidige mener det øker faren for ulykker og UP-sjefen vil ha forbud.

PASS PÅ: For at vindusviskerne skal vare lenge er det særlig to tabber du bør passe på å unngå. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Safedrive er en liten varslingsenhet du kan kjøpe for 1990 kroner og sette i bilen. Betaler du 199 kroner i måneden, får du ifølge firmaet varsler om alle typer kontroller langs veien.

Det inkluderer kontroller av fart, mobil- og beltebruk, vektkontroll, teknisk kontroll og tollkontroll. I tillegg varsles alle typer fotobokser og andre farer eller hindringer i veien.

Ifølge Safedrive varsles ikke promillekontroller.

På sin hjemmeside, sier Safedrive at de varsler over 98 prosent av alle kontroller på norske veier. Får du en fartsbot i en laserkontroll de ikke har varslet, betaler Safedrive boten din.

Safedrive markedsfører dette som et trafikksikkerhetstiltak, men nå går flere ut mot slike varslings-systemer og mener at de gjør trafikken mer utrygg.

Fart dreper

- At systemer som varsler om alle kontroller er med på å gjøre trafikken tryggere, mener vi bare er tull. Egentlig har de motsatt effekt. Fart dreper og med få unntak har de fleste montert en slik varsler for å kunne holde en høyere fart og samtidig unngå bøter. Når en i tillegg har bot-garanti, sier dette noe om hva produktet egentlig handler om, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer