Slakter egne bilmodeller

En stor undersøkelse gjennomført av bransjemagasinet Bilnytt avslører at en rekke merkeforhandlere mangler tro på bilmodellene de selger.

Publisert
Sist oppdatert

Saab-selgere er nødt til å ha et voldsomt pågangsmot. I hvert fall hvis vi skal tro resultatene fra den store undersøkelsen "Forhandler-tilfredshet", utført av bransjenettstedet Bilnytt. Undersøkelsen avslører nemlig at norske Saab-forhandlere er blant dem som er aller minst fornøyd med bilene de skal forsøke å selge deg og meg. Også Ssangyong-forhandlerne har lave tanker om eget modellprogram, i likhet med forhandlere av Chevrolet, Land Rover, Renault og Suzuki. Aller minst fornøyd med egne bilmodeller er Daihatsu- og Kia-forhandlerne, noe vi straks skal komme tilbake til.

I den andre enden av skalaen finner vi Audi-, Volkswagen og Ford-forhandlerne. Disse er storfornøyd med egne modellrekker.

Sier sannheten

Det er, av naturlige årsaker, svært sjeldent man hører bilselgere snakke negativt om sine egne biler. Derfor er Bilnytts årlige bilforhandler-undersøkelse meget interessant. Bransjemagasinet Bilnytt har gjennomført denne undersøkelsen helt siden 1995 og har i 2008 intervjuet hele 392 merkeforhandlere fordelt på 27 bilmerker. Og mot løfte om full anonymitet har faktisk bransjemagasinet fått eiere og daglige ledere til å si sannheten om både egne produkter og bilimportørene de forholder seg til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.