Slakter egne bilmodeller

En stor undersøkelse gjennomført av bransjemagasinet Bilnytt avslører at en rekke merkeforhandlere mangler tro på bilmodellene de selger.

Publisert
Sist oppdatert

Saab-selgere er nødt til å ha et voldsomt pågangsmot. I hvert fall hvis vi skal tro resultatene fra den store undersøkelsen "Forhandler-tilfredshet", utført av bransjenettstedet Bilnytt. Undersøkelsen avslører nemlig at norske Saab-forhandlere er blant dem som er aller minst fornøyd med bilene de skal forsøke å selge deg og meg. Også Ssangyong-forhandlerne har lave tanker om eget modellprogram, i likhet med forhandlere av Chevrolet, Land Rover, Renault og Suzuki. Aller minst fornøyd med egne bilmodeller er Daihatsu- og Kia-forhandlerne, noe vi straks skal komme tilbake til.

I den andre enden av skalaen finner vi Audi-, Volkswagen og Ford-forhandlerne. Disse er storfornøyd med egne modellrekker.

Sier sannheten

Det er, av naturlige årsaker, svært sjeldent man hører bilselgere snakke negativt om sine egne biler. Derfor er Bilnytts årlige bilforhandler-undersøkelse meget interessant. Bransjemagasinet Bilnytt har gjennomført denne undersøkelsen helt siden 1995 og har i 2008 intervjuet hele 392 merkeforhandlere fordelt på 27 bilmerker. Og mot løfte om full anonymitet har faktisk bransjemagasinet fått eiere og daglige ledere til å si sannheten om både egne produkter og bilimportørene de forholder seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer