Slakter norsk barnesete

Det norske barnesetet BeSafe iZi Combi X2 oppnår bare 27 av 100 oppnåelige poeng i Forbrukerrapportens store barnesete-test.

Faksimile fra HTS Besafe sine nettsider.
Faksimile fra HTS Besafe sine nettsider. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnesetet BeSafe iZi X2 Combi produseres av den norske produsenten HTS Besafe og er selskapets bestselger her i landet. Setet selges også i en rekke andre europeiske land. Bezafe iZi Combi X2 kan brukes både frem- og bakovervendt og skal ifølge produsenten egne seg for barn helt fra 0 til 18 kilo.

Men nå møter det populære barnesetet alvorlig motbør. I en stor europeisk test publisert av Forbrukerrapporten i dag, oppnår setet kun 27 av 100 poeng og gis karakteren "under middels". Svært få av de rundt 100 setene som er testet siden 1997 har fått en så dårlig karakter.

Elendige delresultater

Ifølge Forbrukerrapporten oppnår setet kun 2,5 av 5 oppnåelige poeng i frontkollisjonstesten og tildeles kun 2 poeng i hver av disiplinene "Risiko for feilbruk", "Installasjon av setet" og "Brukervennlighet".

Les også: De sikreste og farligste barnesetene

- Ikke relevant

- Er virkelig Besafe iZi Combi X2 et farlig sete?

- Disse resultatene er overhodet ikke relevante, sier Frank Lilleheil, produktsjef i HTS Besafe.

- Testresultatene er en salig blanding som ikke sier noe om vår stols totale sikkerhet. Vår stol kan brukes både frem- og bakovervendt, og her har man valgt å bruke de dårligste karakterene som er oppnådd, sier Lilleheil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer