Besafe iZi Go Modular X1 i-Size

Slaktes i svensk test

– Her kan alle ta det helt rolig, sier BeSafe.

TESTVINNER: Besafe Izi Go Modular X1 har vunnet mange tester, men i en nylig svensk test står setet til strykkarakter. Foto: Besafe
TESTVINNER: Besafe Izi Go Modular X1 har vunnet mange tester, men i en nylig svensk test står setet til strykkarakter. Foto: Besafe Vis mer
Publisert

Norske Besafe er en anerkjent produsent av bilstoler, og modellen Izi Go Modular X1 i-Size gikk helt til topps i en test gjort av svenske Testfakta og NAF tidligere i år.

Nå har imidlertid svenske Råd & Rön slått alarm. Selv om også de har gitt bilstolen 9 poeng på sikkerhet, gikk det verre i kjemikaliekategorien. Der får nemlig bilsetet bare 1 poeng, som er strykkarakter.

Selve testen er gjort av et tysk selskap, som blant annet også britiske Which har benyttet seg av testresultatene fra. Der får Besafe-modellen «Best buy»-utmerkelsen.

Funn av naftalen

Den dårlige scoren skyldes funn av PAH-forbindelsen naftalen.

– Beskytter babyen ved kollisjon, både modellen med og uten base. Men dessverre fant vi høye nivåer av polysykliske aromatiske hydrokarboner, PAH, i stoffet. PAH kan være kreftfremkallende, og det høye innholdet, 17 milligram per kilo, betyr at den totale karakteren reduseres betydelig til bunnkarakteren 1, er konklusjonen fra det svenske testmagasinet.

Naftalen er blant annet kjent for å være skadelig for det vannlevende miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer