Easee

Slaktes

Må i verste fall trekkes fra markedet.

STRØMLØS: Dagbladet TV fulgte bilberger Marius Englund på jobb i morgentimene da årets første snø falt på Østlandet - og det var ikke bare biler som skled av veien som trengte hjelp. Reporter/foto: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tek.no som først meldte om at det svenske Elsäkerhetsverket sier at Easees elbilladere; Easee Home, Easee Charge og Easee Ready ikke tilfredsstiller en rekke EU-krav.

De viser til et brev de har sendt til produsenten.

Kan bli forbud

Det mest alvorlige er at det i dokumentene står at laderen inneholder jordfeilbryter, men ifølge Elsäkerhetsverket stemmer ikke dette.

De advarer Easee mot at produktet både kan ilegges salgsforbud og at selskapet bli tvunget til å tilbakekalle produktet fra kundene. Konsekvenser i Sverige vil også kunne forplante seg til Norge.

- Dersom det blir gjort vedtak i Sverige, så er produsenten forpliktet til å følge opp dette også i andre land der de har solgt produktet, forklarer Avdelingsdirektør John-Eivind Velure i spektrumsavdelingen hos NKOM, som fører tilsyn med slike produkter i Norge til tek.no.

Det som framkommer i rapporten ser alvorlig ut, sier Velure til Dagens Næringsliv.

Ønsker dialog velkommen

Selskapet kom denne uka med en uttalelse i saken der de skriver følgende:

«Vi kan bekrefte at vi er i dialog med Elsäkerhetsverket i Sverige. Dette er en del av en prosess der Elsäkerhetsverket undersøker flere produsenter av elbilladere i Sverige, som en del av deres tilsynsvirksomhet. Easee er positive til Elsäkerhetsverket fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsrammen. Vi i Easee jobber vi med banebrytende teknologi, og har helt siden starten hatt som hovedfokus å utvikle de sikreste og mest innovative løsningene for våre kunder».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer