Easee

Slaktes

Må i verste fall trekkes fra markedet.

STRØMLØS: Dagbladet TV fulgte bilberger Marius Englund på jobb i morgentimene da årets første snø falt på Østlandet - og det var ikke bare biler som skled av veien som trengte hjelp. Reporter/foto: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tek.no som først meldte om at det svenske Elsäkerhetsverket sier at Easees elbilladere; Easee Home, Easee Charge og Easee Ready ikke tilfredsstiller en rekke EU-krav.

De viser til et brev de har sendt til produsenten.

Kan bli forbud

Det mest alvorlige er at det i dokumentene står at laderen inneholder jordfeilbryter, men ifølge Elsäkerhetsverket stemmer ikke dette.

De advarer Easee mot at produktet både kan ilegges salgsforbud og at selskapet bli tvunget til å tilbakekalle produktet fra kundene. Konsekvenser i Sverige vil også kunne forplante seg til Norge.

- Dersom det blir gjort vedtak i Sverige, så er produsenten forpliktet til å følge opp dette også i andre land der de har solgt produktet, forklarer Avdelingsdirektør John-Eivind Velure i spektrumsavdelingen hos NKOM, som fører tilsyn med slike produkter i Norge til tek.no.

Det som framkommer i rapporten ser alvorlig ut, sier Velure til Dagens Næringsliv.

Ønsker dialog velkommen

Selskapet kom denne uka med en uttalelse i saken der de skriver følgende:

«Vi kan bekrefte at vi er i dialog med Elsäkerhetsverket i Sverige. Dette er en del av en prosess der Elsäkerhetsverket undersøker flere produsenter av elbilladere i Sverige, som en del av deres tilsynsvirksomhet. Easee er positive til Elsäkerhetsverket fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsrammen. Vi i Easee jobber vi med banebrytende teknologi, og har helt siden starten hatt som hovedfokus å utvikle de sikreste og mest innovative løsningene for våre kunder».

Selskapet har til 13. februar på å svare for seg overfor Elsäkerhetsverket.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer